ΗΠΑ: Μαθητής πήγε στο σχολείο με μπλουζάκι που έγραφε «υπάρχουν μόνο δύο φύλα» και αποβλήθηκε (Video)

ΗΠΑ: Μαθητής πήγε στο σχολείο με μπλουζάκι που έγραφε «υπάρχουν μόνο δύο φύλα» και αποβλήθηκε (Video)

Αίσθηση έχει προκαλέσει μία περίεργη υπόθεση από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από τη Μασαχουσέτη όπου ένας μαθητής ισχυρίστηκε ότι αποβλήθηκε από το σχολείο του επειδή φορούσε μία μπλούζα που έγραφε «υπάρχουν μόνο δύο φύλα» (σ.σ. «Τhere are only two genders»). Μία υπόθεση που έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις.

Ο λόγος για τον 12χρονο Liam Morisson, μαθητή του John T. Nichols Jr. Middle School στο Middleborough των ΗΠΑ. Ο μαθητής εκφώνησε λόγο στη συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής στις 13 Απριλίου, ο οποίος έγινε και viral από γνωστούς συντηρητικούς λογαριασμούς στα Social Media.

Το παιδί ισχυρίστηκε πως οι καθηγητές του τον απέβαλαν από το μάθημα της γυμναστικής στις 21 Μαρτίου. Η διεύθυνση του σχολείου υποστήριξε πως πολλοί αντέδρασαν για το μήνυμα στο μπλουζάκι του διότι τους έκανε να νιώθουν «άβολα».

«Μου είπαν ότι θα έπρεπε να βγάλω τη μπλούζα μου προτού επιστρέψω στην τάξη. Όταν τους είπα με ωραίο τρόπο ότι δεν ήθελα να το κάνω αυτό, τηλεφώνησαν στον πατέρα μου», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας πως ο πατέρας του ήταν υποστηρικτικός όταν έφθασε στο σχολείο.

Το παιδί συνεχίζει να ισχυρίζεται πως το μπλουζάκι του δεν είναι: «τίποτα το κακό, τίποτα το απειλητικό». «Ξέρω ότι έχω το δικαίωμα να φοράω ένα μπλουζάκι με αυτές τις πέντε λέξεις», είπε ο Μόρισον. «Πρόκειται απλά για μια δήλωση που πιστεύω ότι είναι γεγονός».

«Δεν παραπονιέμαι όταν βλέπω παντού σημαίες και αφίσες για διεμφυλικούς στο σχολείο. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι άλλοι έχουν δικαίωμα στα πιστεύω τους, όπως και εγώ». «Ακόμη και στην ηλικία των 12, έχω τις δικές μου πολιτικές απόψεις και το δικαίωμα να τις εκφράσω. Ακόμα και στο σχολείο. Αυτό το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου αναφέρεται στην “Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος”».

Εν κατακλείδι, ο 12χρονος σημείωσε προτού αποχωρήσει από το σχολείο, ότι «ούτε ένα άτομο» δεν εξέφρασε παράπονα για αυτό που ήταν γραμμένο στο t-shirt του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter