ΗΠΑ: Νέα κατηγορία σε βάρος του Μπομπ Μενέντεζ για δωροδοκία και επενδυτική συμφωνία με το Κατάρ

ΗΠΑ: Νέα κατηγορία σε βάρος του Μπομπ Μενέντεζ για δωροδοκία και επενδυτική συμφωνία με το Κατάρ

Ο αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ βοήθησε επιχειρηματία από το Νιου Τζέρσι να αναζητήσει επενδύσεις από εταιρεία του Κατάρ με δεσμούς στην ηγεσία του εμιράτου της Μέσης Ανατολής, ανέφεραν τη Τρίτη ομοσπονδιακοί εισαγγελείς απαγγέλλοντας νέα κατηγορία σε βάρος του 70χρονου πολιτικού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι New York Times, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αναφέρουν ότι ο Δημοκρατικός γερουσιαστής δέχθηκε δωροδοκίες δεκάδων χιλιάδων δολαρίων για να βοηθήσει την κυβέρνηση του Κατάρ.

Οι νέες κατηγορίες

Σύμφωνα με το νέο κατηγορητήριο, ο Μενέντεζ σύστησε τον επιχειρηματία Φρεντ Ντέιμπις σε μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ προκειμένου να διαπραγματευτεί επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των ακινήτων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μενέντεζ προσπάθησε να παρακινήσει την Qatari Investment Co να επενδύσει στον επιχειρηματία Φρεντ Ντάιμπες, μεταξύ άλλων με ενέργειες που ευνοούσαν την κυβέρνηση του Κατάρ.

Ο ανώνυμος επενδυτής από το Κατάρ εξέτασε και διαπραγματεύτηκε μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα έργο ακινήτων που σχεδίαζε ο Ντέιμπις και ενώ η Qatar Επενδυτική Εταιρεία εξέταζε την επένδυσή της ο Γερουσιαστής έκανε πολλαπλές δημόσιες δηλώσεις υποστήριξης της κυβέρνησης του Κατάρ.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν επίσης σε βάρος του Ντέιμπις, ο οποίος δηλώνει αθώος. Η δίκη του γερουσιαστή των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 6 Μαΐου.

Οι ισχυρισμοί που αφορούν το Κατάρ συνέβησαν από το 2021 έως το 2023, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Παραιτήθηκε από την Επιτροπή της Γερουσίας αλλά δεν παραιτείται από γερουσιαστής

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ο γερουσιαστής βρίσκεται στο στόχαστρο. Σύμφωνα δε με τους κανόνες που ισχύουν στο Δημοκρατικό κόμμα, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ παραιτήθηκε από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, αλλά επιμένει ότι είναι αθώος και αρνείται να παραιτηθεί από γερουσιαστής ή να δεσμευτεί ότι δεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή φέτος.

Ο Μενέντεζ έχει νικήσει και στο παρελθόν μια έρευνα για διαφθορά, αφού το 2017 οι ένορκοι οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, σε μια υπόθεση που αφορούσε δεσμούς μεταξύ του γερουσιαστή και ενός οφθαλμίατρου από τη Φλόριντα.

Δείτε επίσης: Μπομπ Μενέντεζ: Δηλώνει αθώος στην κατηγορία ότι ενεργούσε ως «ξένος πράκτορας»

Η επόμενη δίκη του Μενέντεζ αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάιο. Την περασμένη εβδομάδα, ο δικαστής αρνήθηκε να καθυστερήσει τη δίκη, αφού οι δικηγόροι υπεράσπισης ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν για μια δίκη που, όπως είπαν, περιλαμβάνει ήδη πάνω από 6,7 εκατ. έγγραφα.

Επίσης, τον περασμένο μήνα, ο Μενέντεζ βρέθηκε να συνδέεται με μια άλλη αμφιλεγόμενη προσωπικότητα της Ουάσινγκτον, τον πρώην Ρεπουμπλικανό βουλευτή Τζορτζ Σάντος, ο οποίος έγινε μόλις το έκτο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων που αποβλήθηκε ποτέ μετά από μια καταδικαστική έκθεση της επιτροπής δεοντολογίας.

Ο Τζον Φέτερμαν, ένας Δημοκρατικός γερουσιαστής από την Πενσυλβάνια, πλήρωσε τον Σάντος για να ηχογραφήσει ένα υποστηρικτικό μήνυμα για τον Μενέντεζ μέσω της εφαρμογής Cameo.

«Γεια σου Μπόμπι!» είπε ο Σάντος. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σου το πω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν να σε βάλουν σε μπελάδες και θέλουν να σε διώξουν και να σε κάνουν να το βάλεις στα πόδια, τους κάνεις να το βάλουν κάτω ή να το βουλώσουν. Στέκεσαι στο ύψος σου, κύριε, και δεν αφήνεις να σε βαραίνουν όλοι οι μισητοί εκεί έξω».

Ο Μενέντεζ δήλωσε στο NBC News ότι δεν πίστευε ότι οι δωρητές του Φέτερμαν «θα εκτιμούσαν τον πλουτισμό του Τζορτζ Σάντος».

Διαβάστε σχετικά: ΗΠΑ: Σαν πράκτορας ξένης δύναμης θα αντιμετωπιστεί ο Μενέντεζ από τη δικαιοσύνη

Μενέντεζ : Για τις 6 Μαΐου ορίστηκε η δίκη του γερουσιαστή

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter