ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 275 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 275 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία
Δημοσιογράφοι παρακολουθούν ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν απόψε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 275 εκατομμυρίων δολαρίων, για την Ουκρανία, ώστε να την στηρίξουν στην προσπάθειά της να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση κοντά στο Χάρκοβο, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η βοήθεια αυτή περιλαμβάνει όπλα και εξοπλισμό που χρειάζονται κατεπειγόντως οι ουκρανικές δυνάμεις, όπως πυρομαχικά για τα συστήματα HIMARS, βλήματα των 155 και 105 χιλιοστών για το πυροβολικό, πυραύλους, αντιαρματικά συστήματα και πυρομαχικά ακριβείας, πρόσθεσε το υπουργείο.

Ο Πούτιν προτείνει συνομιλίες χωρίς τον Ζελένσκι

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία πρέπει να αναβιώσουν, αλλά η Ρωσία θα διαπραγματευθεί μόνο με νόμιμους ηγέτες στο Κίεβο.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Λευκορωσία ότι οι συνομιλίες πρέπει να αντικατοπτρίζουν «τις σημερινές πραγματικότητες επί του εδάφους».

Η Ρωσία αμφισβήτησε τη νομιμότητα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αφού το Κίεβο δήλωσε ότι δεν θα διεξάγει φέτος προεδρικές εκλογές λόγω του πολέμου με τη Ρωσία, ο οποίος διανύει τον τρίτο χρόνο του.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανική κυβέρνηση: Ο Πούτιν ζητάει τώρα κατάπαυση πυρός για να σαμποτάρει την Σύνοδο Κορυφής στην Ελβετία

Διεθνές Δικαστήριο: Οι αντιδράσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων για την εντολή κατάπαυσης του πυρός

Ιράν: Προκαταρκτική έρευνα απομακρύνει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας στην συντριβή του ελικοπτέρου του Ραϊσί

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter