ΗΠΑ: Νικήτρια η Χέιλι στην Ουάσινγκτον αλλά… ετοιμάζεται για το χρίσμα ο Τραμπ

ΗΠΑ: Νικήτρια η Χέιλι στην Ουάσινγκτον αλλά… ετοιμάζεται για το χρίσμα ο Τραμπ

Μόλις την πρώτη της νίκη πέτυχε η Νίκι Χέιλι επί του Ντόναλντ Τραμπ στις εσωκομματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων για την ανάδειξη του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ συγκέντρωσε το 62,86Τ των ψήφων στην Ουάσινγκτον, έναντι 33,22% του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ουσιαστικά ετοιμάζεται να «κλειδώσει» το χρίσμα εντός των επομένων ωρών.

Ο πρώην πρόεδρος και μεγιστάνας έχει επικρατήσει με διαφορά σε όλες τις προηγούμενες διαδικασίες, ακόμη και στη Νότια Καρολίνα, πολιτεία όπου είχε κυβερνήσει η Χέιλι. Γενικά θεωρείται τετελεσμένο από τους περισσότερους πολιτικούς αναλυτές ότι στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου θα επιδιώξει να πάρει τη ρεβάνς από τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ έχει εξασφαλίσει 244 αντιπροσώπους στο συνέδριο του κόμματος, έναντι 24 της αντιπάλου του, στους οποίους προστίθενται άλλοι 19 στην Ουάσιγκτον.

Η νίκη της κυρίας Χέιλι σημειώθηκε δυο ημέρες πριν από τη λεγόμενη «Σούπερ Τρίτη» (5/3) ημερομηνία – κλειδί για την έκβαση της κούρσας ραντεβού, καθώς διεξάγονται ταυτόχρονα ψηφοφορίες σε 15 πολιτείες και μια περιοχή (στην Αμερικανική Σαμόα).

Η Νίκι Χέιλι έχει πει πως εννοεί να συνεχίσει την προσπάθειά της τουλάχιστον ως αύριο.

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ: Συνέτριψε τους εσωκομματικούς αντιπάλους σε Μιζούρι – Μίσιγκαν

Δημοσκόπηση ΗΠΑ: Προβάδισμα Τραμπ με πέντε μονάδες έναντι του Μπάιντεν

ΗΠΑ: Ο στρατός των «ψεκασμένων» του Τραμπ ετοιμάζεται να στελεχώσει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter