ΗΠΑ: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο που καταρρίφθηκε στην Αλάσκα

ΗΠΑ: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο που καταρρίφθηκε στην Αλάσκα

Νέο θρίλερ εκτυλίχθηκε την Παρασκευή στις ΗΠΑ, καθώς μετά την κατάρριψη του κινεζικού μπαλονιού την περασμένη εβδομάδα, ήρθε η σειρά νέων ανακοινώσεων για αναχαίτιση ιπτάμενου αντικειμένου άγνωστης προέλευσης, το οποίο καταρρίφθηκε με εντολή Μπάιντεν στα παγωμένα νερά της Αλάσκα.

Διαβάστε επίσης: Οι ΗΠΑ κατέρριψαν άγνωστο αντικείμενο που πετούσε πάνω από την Αλάσκα

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, ανέφερε στους εκπροσώπους του Τύπου ότι το αντικείμενο εντοπίστηκε να πετά στα 40.000 πόδια, με μέγεθος μικρότερο του κινεζικού μπαλονιού, αντίστοιχο «μικρού αυτοκινήτου». Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι το αντικείμενο ήταν μη επανδρωμένο, ενώ στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι δεν διέθετε μηχανισμούς παρακολούθησης.

Σύμφωνα με τον Κίρμπι, όταν το αντικείμενο μπήκε εντός του εναέριου χώρου των ΗΠΑ καταρρίφθηκε από αεροσκάφος F-22 έξω από αμερικανική βάση στην πρωτεύουσα της Αλάσκα, Άνκορατζ. «Το αντικείμενο πετούσε σε υψόμετρο που αποτελούσε εύλογη απειλή για την πολιτική εναέρια κυκλοφορία και ο Πρόεδρος αποφάσισε να το καταρρίψει. Θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση για τον εναέριο χώρο μας».

«Δεν διαθέτουμε ακόμη κάποια πληροφορία που θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την προέλευση και τους σκοπούς του αντικειμένου. Αναμένουμε ανάλυση στη συλλογή των συντριμμιών, ώστε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες», ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αρκέστηκε να σχολιάσει ως «επιτυχή» την επιχείρηση κατάρριψης του αντικειμένου. Ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, σχολίασε στο Twitter ότι ενημερώθηκε για την επιχείρηση κατάρριψης του αντικειμένου από τις ΗΠΑ, δηλώνοντας την υποστήριξη της απόφασης. «Οι στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες του Καναδά και των ΗΠΑ θα συνεργάζονται πάντοτε», σημείωσε.

Η κατάσταση συναγερμού έληξε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας), μετά τις ανακοινώσεις για τροποποιήσεις αεροπορικών δρομολογίων που αναμενόταν να προσεγγίσουν την περιοχή όπου καταρρίφθηκε το αντικείμενο, ωστόσο οι ΗΠΑ παραμένουν σε επιφυλακή μετά το νέο περιστατικό…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter