ΗΠΑ: Πάνω από ένα εκατομμύριο οχήματα ανακαλεί η Tesla

ΗΠΑ: Πάνω από ένα εκατομμύριο οχήματα ανακαλεί η Tesla

Η Tesla αποφάσισε την απόσυρση σχεδόν 1,1 εκατομμυρίων οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή τα παράθυρα μπορούν να χτυπήσουν τα δάχτυλα ενός ατόμου όταν κλείνουν, σύμφωνα με όσα αναφέρουν έγγραφα που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη από τις ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ και αποκαλύπτουν ότι το αυτόματο σύστημα αντιστροφής των παραθύρων ενδέχεται να μην αντιδράσει σωστά μετά τον εντοπισμό ενός εμποδίου.

Η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας υποστηρίζει ότι αυτό αποτελεί παραβίαση των ομοσπονδιακών προτύπων ασφαλείας για τα ηλεκτρικά παράθυρα, με την εταιρεία να ισχυρίζεται πως μια διαδικτυακή ενημέρωση λογισμικού αρκεί για να θα διορθώσει το πρόβλημα.

Η ανάκληση καλύπτει ορισμένα σεντάν Model 3 από το 2017 έως το 2022 και ορισμένα SUV Model Y του 2020 και του 2021. Περιλαμβάνονται επίσης ορισμένα σεντάν Model S και SUV Model X του 2021 και του 2022.

Η Tesla ανακάλυψε το πρόβλημα κατά τη διάρκεια δοκιμών παραγωγής τον Αύγουστο. Οι ιδιοκτήτες θα ειδοποιηθούν με επιστολή από τη 15η Νοεμβρίου. Η εταιρεία αναφέρει σε έγγραφα ότι τα οχήματα που παράγονται έλαβαν την ενημέρωση από τη 13η Σεπτεμβρίου.

Πηγή: CNN

Διαβάστε επίσης:

Μετοχές της Tesla ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων πούλησε ο Ίλον Μασκ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter