ΗΠΑ: Πίεση σε Μπάιντεν από την παγκόσμια κατακραυγή για απόσυρση στήριξης σε Ισραήλ

ΗΠΑ: Πίεση σε Μπάιντεν από την παγκόσμια κατακραυγή για απόσυρση στήριξης σε Ισραήλ

Τα αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν αυξημένη πίεση στην Ουάσιγκτον να αλλάξει πορεία στον πόλεμο του Ισραήλ ενάντια στη Χαμάς και να ζητήσει δημόσια κατάπαυση του πυρός, με τους αξιωματούχους της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να ανησυχούν ότι οι εικόνες σφαγής και θανάτων στη Γάζα μπορεί να απομονώσουν τη χώρα στην παγκόσμια σκηνή.

Σύμφωνα με το CNN, κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Μπάιντεν προειδοποιούν ολοένα και περισσότερο το Ισραήλ ότι θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να στηρίξει το Τελ Αβίβ στη Γάζα λόγω της διεθνούς κατακραυγής και ότι υπάρχει περιορισμένος χρόνος για να γίνει αυτό με την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ. Το δημοσίευμα επικαλείται ανώνυμες πηγές που λένε ότι στενοί σύμβουλοι του Μπάιντεν πιστεύουν ότι είναι θέμα εβδομάδων πριν αναγκαστεί ο Λευκός Οίκος να ζητήσει κατάπαυση του πυρός.

«Αγκάθι» η Τζαμπαλίγια

Αναφέρεται ότι «ιδιαίτερα ενοχλητικά για τον Μπάιντεν και τους συμβούλους εθνικής ασφάλειας» ήταν τα χτυπήματα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια που προκάλεσαν πολλούς θανάτους αμάχων. Στον Μπάιντεν «δεν άρεσε καθόλου αυτό», φέρεται να είπε μια πηγή.

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι αναγκάζει τους κατοίκους να παραμείνουν εκεί και τους εμποδίζει να εκκενώσουν προς τη νότια Γάζα, όπως το Ισραήλ καλεί τους αμάχους να κάνουν εδώ και εβδομάδες. Το NBC επικαλείται πολλούς ανώνυμους νυν και πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ που εκτιμούν ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι η Ουάσινγκτον θα απομονωθεί στην παγκόσμια σκηνή, καθώς εκφράζουν την ανησυχία τους για το πώς διεξάγει τον πόλεμο το Ισραήλ.

Πρόθεση για αποστάσεις από Ουάσινγκτον

«Αν αυτό πάει πολύ άσχημα, θέλουμε να είμαστε σε θέση να δείξουμε τις προηγούμενες δηλώσεις μας», αναφέρει το δημοσίευμα σύμφωνα με έναν αξιωματούχο, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θέλει να υπάρχει η αντίληψη ότι υποστηρίζει όλες τις ενέργειες του Ισραήλ και ότι τα αμερικανικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία αμάχων.

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί αμάχους και νοσοκομεία της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες και καθιστά αδύνατο να βλάψει την τρομοκρατική ομάδα χωρίς να χτυπήσει μη εμπλεκόμενους στη διαδικασία. Ισχυρίζεται ότι κάνει ό,τι μπορεί υπό τις περιστάσεις για να αποφύγει τη δολοφονία αμάχων και ότι η Χαμάς έχει αυξήσει τεχνητά τον αριθμό των νεκρών αμάχων στα στοιχεία της για να συγκεντρώσει τη διεθνή συμπάθεια.

Το Τελ Αβίβ αντιτίθεται σε οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός ή σε οποιοδήποτε καύσιμο εισέρχεται στη Λωρίδα, λέγοντας ότι αυτό απλώς θα βοηθούσε τη Χαμάς και θα τη βοηθούσε να ανασυνταχθεί και να αναπληρώσει τα αποθέματά της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter