ΗΠΑ: Σοκάρει η δολοφονία Αφροαμερικανού δασκάλου και ξαδέλφου συνιδρύτριας του Black Lives Matter από αστυνομικούς

ΗΠΑ: Σοκάρει η δολοφονία Αφροαμερικανού δασκάλου και ξαδέλφου συνιδρύτριας του Black Lives Matter από αστυνομικούς
Πηγή: Twitter/Screenshot

Τέλος φαίνεται να μην οι δολοφονίες αφροαμερικανών από αστυνομικούς στις ΗΠΑ, καθώς ένας ακόμη αφροαμερικάνος και ξάδερφος της συνιδρύτριας του κινήματος Black Lives Matter, Πατρίσε Κάλορς, σκοτώθηκε από την αστυνομία του Λος Άντζελες έπειτα από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη.

Ειδικότερα, ο Κίναν Άντερσον, 31 ετών, ενεπλάκη στις 3 Ιανουαρίου σε τροχαίο με τους αστυνομικούς να επιχειρούν να τον ακινητοποιήσουν με τη χρήση taser.

Όπως γράφει ο Guardian, πλάνα από το περιστατικό της 3ης Ιανουαρίου που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα έδειξαν ότι ο 31χρονος καθηγητής Λυκείου και πατέρας, παρακαλούσε για βοήθεια καθώς πολλοί αστυνομικοί τον κρατούσαν κάτω.

Ένας αστυνομικός είχε τον αγκώνα του στον λαιμό του Άντερσον ενώ αυτός ήταν ξαπλωμένος, πριν ένας άλλος του κάνει ηλεκτροσόκ για περίπου 30 συνεχόμενα δευτερόλεπτα, προτού κάνει παύση και του ξανακάνει ηλεκτροσόκ για άλλα πέντε δευτερόλεπτα.

Η Κούλορς και άλλοι συνήγοροι αμφισβήτησαν γιατί ήταν απαραίτητο να εμφανιστεί οπλισμένη αστυνομία μετά από ένα τροχαίο.

«Ήταν ένα τροχαίο ατύχημα. Αντί να τον αντιμετωπίζει σαν πιθανό εγκληματία, η αστυνομία θα έπρεπε να είχε καλέσει το ασθενοφόρο», δήλωσε η Κούλορς. «Αν υπήρχε μια πολιτική κατά την οποία οι διακοπές κυκλοφορίας αντιμετωπίζονταν από άοπλους επαγγελματίες που έρχονταν στον τόπο του συμβάντος για να βοηθήσουν σε όποια κατάσταση έχει συμβεί, αυτό θα είχε αποτρέψει τον θάνατο του ξαδέλφου μου. Και αυτό θα είχε αποτρέψει τόσους πολλούς άλλους θανάτους».

«Αυτού του είδους οι δολοφονίες και αυτού του είδους η βία δεν θα τελειώσουν αν δεν έχουμε θαρραλέους εκλεγμένους αξιωματούχους να βγουν μπροστά και να αμφισβητήσουν όχι μόνο την αστυνομία, αλλά και τις πολιτικές αυτές», πρόσθεσε η ίδια.

Πηγή: NBC, CNN

Διαβάστε επίσης:

Μια ακόμη στυγνή δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικό στις ΗΠΑ (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter