ΗΠΑ: Σχέδιο για ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας από αέρος στην Γάζα αναμένεται να ανακοινώσει ο Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Σχέδιο για ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας από αέρος στην Γάζα αναμένεται να ανακοινώσει ο Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει την πρόθεσή του να διατάξει αεροπορικές ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας από τον αμερικανικό στρατό στη Γάζα, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η αποκάλυψη του σχεδίου έγινε μέσω διαρροών από Αμερικανούς αξιωματούχους, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα διεθνή μέσα, οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να συζητήσουν το ακριβές χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα ξεκινήσουν οι ρίψεις, όμως από τα συμφραζόμενα γίνεται κατανοητό ότι αυτές θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τουλάχιστον 576.000 άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας -το ένα τέταρτο του πληθυσμού του θύλακα- βρίσκονται ένα βήμα πριν από την πείνα, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Μια ανθρωπιστική καταστροφή εκτυλίσσεται στη Λωρίδα της Γάζας, ιδίως στο βόρειο τμήμα της, μετά από σχεδόν πέντε μήνες ισραηλινής αεροπορικής και χερσαίας εκστρατείας που έχει καταστρέψει μεγάλα τμήματα της Γάζας και έχει οδηγήσει τον πληθυσμό της στα όρια της πείνας.

Με τους ανθρώπους να τρώνε ζωοτροφές και ακόμη και κάκτους για να επιβιώσουν, και με τους γιατρούς να λένε ότι παιδιά πεθαίνουν στα νοσοκομεία από υποσιτισμό και αφυδάτωση, ο ΟΗΕ δήλωσε ότι αντιμετωπίζει «αξεπέραστα εμπόδια» στην παροχή βοήθειας.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη απόφαση για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από αέρος έχει λάβει η Ιορδανία, με τα ρεπορτάζ σε αραβικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι έχουν γίνει δύο τέτοιες αποστολές από την ιορδανική αεροπορία.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Αδικαιολόγητο αυτό που συμβαίνει στη Γάζα – Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει

Γάζα: Αγανάκτηση της Διεθνούς Κοινότητας μετά τη νέα σφαγή

Γάζα: «Το ΣΑ του ΟΗΕ πρέπει να πει “αρκετά”» – Διεθνείς αντιδράσεις για τη νέα σφαγή αμάχων

Γάζα: «Απελπιστική η κατάσταση», λέει η Ουάσινγκτον – Στους 112 οι νεκροί

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter