HΠΑ: Συνεχίζεται το «Βατερλώ» για τους Ρεπουμπλικάνους- Ούτε με την πέμπτη έβγαλαν πρόεδρο Βουλής

HΠΑ: Συνεχίζεται το «Βατερλώ» για τους Ρεπουμπλικάνους- Ούτε με την πέμπτη έβγαλαν πρόεδρο Βουλής

Σε πραγματική κωμωδία εξελίσσεται το εκλογικό βατερλό στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αφού ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που διατηρεί και την πλειοψηφία στο σώμα, Κέβιν Μακάρθι, δεν κατάφερε ούτε στην πέμπτη ψηφοφορία να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων, συνέπεια σχεδόν 20 φιλοτραμπικών Ρεπουμπλικάνων να μην αποδεχτούν τον συγκεκριμένο υποψήφιο ως νέο επικεφαλής του νομοθετικού σώματος των ΗΠΑ.

Ως αποτέλεσμα, η Βουλή θα προχωρήσει και σε έκτη ψηφοφορία, καθώς ο «μαγικός αριθμός» είναι 218, ενώ στους πέντε πρώτους γύρους ο Μακάρθι δεν κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από 203.

Πλέον, το πρόβλημα καθίσταται θεσμικό, αφού χωρίς πρόεδρο η Βουλή δεν μπορεί καν να συνεδριάσει και θα χρειαστεί να ψηφίζει μέχρι να εκλεγεί ο επικεφαλής της.

Σημειώνεται πως η εκλογή του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων μπορεί να είναι ζήτημα μερικών ωρών ή ακόμη και μερικών… εβδομάδων. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 1856 οι βουλευτές κατάφεραν τελικά να συμφωνήσουν έπειτα από δύο μήνες και 133 συνεχόμενες ψηφοφορίες.

Πηγή: USA Today, CNN

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Απέτυχε να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής ο Μακάρθι – Σε «εμφύλιο» οι Ρεπουμπλικάνοι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter