ΗΠΑ: Το υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει κυρώσεις στους χρηματοδότες της Χεζμπολάχ

ΗΠΑ: Το υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει κυρώσεις στους χρηματοδότες της Χεζμπολάχ

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις την Τρίτη σε τρία άτομα και οντότητες που φέρονται να ενισχύουν οικονομικά την οργάνωση Χεζμπολάχ.

Ένας από τους κυρωθέντες, ο Χασάν Μουκαλέντ, διαδραματίζει «ρόλο-κλειδί» στο να επιτρέψει στη Χεζμπολάχ να «εκμεταλλευτεί και να «επιδεινώσει» την οικονομική κρίση του Λιβάνου, αναφέρεται στην αμερικανική ανακοίνωση. Ο Μουκαλέντ κατηγορείται ότι συναλλάσσεται με έναν υψηλόβαθμο οικονομικό στέλεχος της Χεζμπολάχ, τον Μοχάμεντ Κασίρ, που έχει υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ και κατηγορείται ότι εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα από τη Ρωσία.

«Παρά τις προσπάθειες του Μουκαλέντ να διατηρήσει ένα προσωπείο επιχειρηματίας και οικονομολόγος, είναι στην πραγματικότητα ένας καιροσκόπος που εκμεταλλεύεται τον ταλαιπωρημένο πληθυσμό του Λιβάνου για να υποστηρίξει οικονομικά την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ, ακόμη και να τη βοηθήσει να εξασφαλίσει όπλα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Το υπουργείο έθεσε στη μαύρη λίστα την επιχείρηση χρηματικών υπηρεσιών του Μουκαλέντ, CTEX Exchange, καθώς και τους γιους του Ραγιάν και Ράνι.

«Καθώς η διαφθορά υπονομεύει την οικονομική ανάπτυξη και την ικανότητα των ατόμων να παρέχουν τις οικογένειές τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται ότι όσοι εκμεταλλεύονται τις προνομιούχες θέσεις τους για προσωπικό όφελος θα λογοδοτήσουν», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών για την Τρομοκρατία, Μπράιαν Νέλσον.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Χαμάς-Άσαντ με τη μεσολάβηση Ιράν-Χεζμπολάχ

Λίβανος: Η οικονομική κρίση στριμώχνει τη Χεζμπολάχ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter