ΗΠΑ: Ύφεση εντός του 2022 προβλέπει η Bank of America

ΗΠΑ: Ύφεση εντός του 2022 προβλέπει η Bank of America

Την ημέρα που το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέα, αλματώδη αύξηση του πληθωρισμού, η Bank of America γίνεται ο οικονομικός φορέας που εκτιμά πλέον ότι η ύφεση (έστω και σε ήπια μορφή) θα αγγίξει τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στο 2022.

Οι αναλυτές της Τράπεζας, σε σχετική έκθεσή τους, έκαναν λόγο για επιβράδυνση της οικονομίας «ταχύτερα από ό,τι περιμέναμε προηγουμένως», στην οποία συμβάλει σημαντικά ο δείκτης τιμών καταναλωτή που αυξήθηκε περαιτέρω τον Ιούνιο, φτάνοντας το 9,1% σε ετήσια βάση: πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από τα τέλη του 1981. Όπως εκτιμούν, κατά το τέταρτο τρίμηνο το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ θα μειωθεί κατά 1,4% σε σχέση με πέρυσι, ακολουθούμενο από αύξηση 1% το 2023.

Παράλληλα, προβλέπουν ότι ο πληθωρισμός θα ευθυγραμμιστεί με τον στόχο της Fed (2%) μέχρι το τέλος του 2024. Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας που ανακοινώθηκαν, αναμένεται να συντηρήσουν την επιθετική πολιτική των αξιωματούχων της Fed για τα επιτόκια, και να προσθέσουν περισσότερη πίεση στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και στους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου, η δημοσκοπική υποστήριξη των οποίων έχει πέσει ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του φθινοπώρου.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Εκτόξευση του πληθωρισμού στο 9,1% – Ρεκόρ 41 ετών

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter