Ηράκλειο: Έπεσε μικρό αεροσκάφος – Ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του ενός επιβάτη (Photos – Video)

Ηράκλειο: Έπεσε μικρό αεροσκάφος – Ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του ενός επιβάτη (Photos – Video)

Ανησυχία πυροδοτεί η κατάσταση της υγείας του ενός εκ των δύο επιβαινόντων του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Κακό όρος στο Ηράκλειο Κρήτης, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Μαυροβούνιο με προορισμό την Αίγυπτο και έκανε στάση στο Ηράκλειο για ανεφοδιασμό.

Δείτε επίσης: Ηράκλειο: Έπεσε μικρό αεροσκάφος στη θάλασσα στο Κακό Όρος – Επί τόπου ελικόπτερο (Photos-Video)

Σύμφωνα με το Cretapost.gr, μέσα σε λίγα λεπτά από την πτώση του, το μονοκινητήριο αεροσκάφος βυθίστηκε στη θάλασσα. Από τους δύο επιβάτες ο ένας βγήκε με ασφάλεια, με την βοήθεια των σωστικών συνεργείων στην ξηρά. Ο δεύτερος εντοπίστηκε από το σκάφος του λιμενικού χωρίς τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δεύτερος, ένας 68χρονος από τη Νότια Αφρική, παραμένει χωρίς τις αισθήσεις του στο σκάφος του Λιμενικού, όπου συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες να τον επαναφέρουν. Κατά άλλες πληροφορίες, η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ του κάνουν ΚΑΡΠΑ για να τον επαναφέρουν στη ζωή ενώ τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Στις έρευνες συμμετείχαν ένα πλωτό του Λιμενικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως ανάφερε ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας στο neakriti.gr: «Απογειώθηκε πριν από καμία ώρα και έπεσε περίπου 3-5 ναυτικά χιλιόμετρα. Τον ένα τον είδα να κολυμπάει για τον άλλο δεν γνωρίζω ακόμη την κατάστασή του»

Το αεροσκάφος απογειώθηκε πριν από καμία ώρα εξέπεμψε SOS (may day) και εν συνεχεία κατέπεσε.

Πηγές: Cretapost.gr, Νέα ΚρήτηEkriti.gr

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter