Ηράκλειο: Με ομαδική παραίτηση απειλούν οι χειρουργοί του Βενιζέλειου – Καλούν τον Εισαγγελέα

Ηράκλειο: Με ομαδική παραίτηση απειλούν οι χειρουργοί του Βενιζέλειου – Καλούν τον Εισαγγελέα

Αλλη μία απελπιστική κατάσταση σε δημόσιο νοσοκομείο καθώς η διάλυση του ΕΣΥ με κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωράει ακάθεκτη.

Οι συνθήκες λειτουργίας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείου του Ηρακλείου είναι δραματικές καθώς στο νοσοκομείο εφημερεύει μια και μοναδική αναισθησιολόγος η διευθύντρια της κλινικής, η οποία ενημέρωσε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο περιστατικά ασθενών, που κινδυνεύει η ζωή τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ekriti.gr.

Μπροστά στο αδιέξοδο συνεδρίασε ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου, που αποφάσισε να ενημερώσει τον Εισαγγελέα Ηρακλείου ότι το Βενιζέλειο Νοσοκομείο είτε εφημερεύει είτε όχι, δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες υγείας με ασφάλεια.

Αποφασίστηκε ακόμη ότι σταματάνε τα χειρουργεία για όλα τα τακτικά περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων και των ογκολογικών και ότι σύσσωμος ο χειρουργικός τομέας θα υποβάλει παραίτηση αν δεν βρεθεί άμεσα βιώσιμη λύση για το νοσοκομείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι 2 αναισθησιολόγοι του ΠΑΓΝΗ πήραν «εντέλλεσθε» για να κάνουν , εφημερίες τον Απρίλιο στο Βενιζέλειο.

Για το θέμα έβγαλαν ανακοινώσεις τα κόμματα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου:

«Το ιστορικό νοσοκομείο του Ηρακλείου πλέον βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες Φορέων και πολιτών του Νομού μας, παρά τις εκκλήσεις των ίδιων των εργαζομένων, η Kυβέρνηση αδιαφορεί και προχωρά ανάλγητη στους σχεδιασμούς της για πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, απαξιώνοντας τα Δημόσια Νοσοκομεία και οδηγώντας τους πολίτες στα ιδιωτικά κέντρα.

Σημαντικά τμήματα για τη λειτουργία του (Αναισθησιολογικό, Ακτινολογικό), υποστελεχωμένα, αποδεκατίζονται πλέον με τις συνεχείς αποχωρήσεις εξειδικευμένου προσωπικού. Οι πιέσεις, το κλίμα ανασφάλειας, οι μισθοί πείνας, οδηγούν όλο και περισσότερους γιατρούς στην έξοδο. Ουσιαστικά το νοσοκομείο από 1 Απριλίου, δεν είναι σε θέση να εφημερεύει και καλύπτει μόνο τα περιστατικά που κινδυνεύει η ζωή του ασθενούς.

Η διοίκηση με τα «εντέλλεσθε» και με μετακινήσεις γιατρών δεξιά και αριστερά, προσπαθεί απλώς να «μπαλώσει τρύπες», δημιουργώντας νέα προβλήματα σε άλλα νοσοκομεία. Η πολιτική ηγεσία απούσα και σιωπηρή. Φαίνεται δεν της μένει χρόνος από τα τηλεοπτικά παράθυρα, να ασχοληθεί με το μείζον αυτό πρόβλημα:

Με το ΕΣΥ που η ίδια υπονομεύει διαρκώς τα τελευταία χρόνια, προκειμένου το δημόσιο να υποχωρήσει έναντι του ιδιωτικού και το αγοραίο να υπερνικήσει το εγγυημένο, από το κοινωνικό κράτος, αγαθό της υγείας.

Δεν επαρκούν πλέον οι ανακοινώσεις περί προκηρύξεων για πρόσληψη προσωπικού. Η γενναία μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών και των υπολοίπων εργαζομένων του ΕΣΥ και η ένταξη στα ΒΑΕ, η ουσιαστική αποκατάσταση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ με επαναφορά της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, είναι πλέον μονόδρομος και επείγουσα ανάγκη.

Δίπλα μας, βρίσκονται χιλιάδες ασθενείς που έχουν συναντήσει τις αναβολές, τις καθυστερήσεις και τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής. Υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, γιατροί και νοσηλευτές που βρίσκονται επίσης απέναντι σε αδιέξοδα, που όλο μεγαλώνουν. Και το δημόσιο σύστημα υγείας συρρικνώνεται και υποσκάπτεται συνεχώς.

Σ’ αυτή την κατάσταση πρέπει να μπει ένα τέλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει τον αγώνα, μαζί με τους εργαζόμενους, για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, πραγματικό αποκούμπι για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Η ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου:

«Μέρα με τη μέρα βιώνουμε στο Ηράκλειο την απόλυτη απαξίωση του ιστορικότερου νοσοκομείου της Κρήτης, του Βενιζελείου νοσοκομείου.

Το πρόβλημα με τις παραιτήσεις των αναισθησιολόγων γίνεται καθημερινά όλο και πιο τραγικό με αποκορύφωμα το έγγραφο της Διευθύντριας της Αναισθησιολογικής κλινικής που ενημέρωνε πως χθες στο Νοσοκομείο θα βρισκόταν μόνον η ίδια για να εξυπηρετήσει τα απολύτως επείγοντα περιστατικά, καθώς οι δυο γιατροί της ίδιας ειδικότητας θα βρισκόταν σε ρεπό λόγω της εφημερίας τους την προηγούμενη ημέρα. Την ίδια ώρα παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες κλινικές του Βενιζελείου με πιο τρανταχτή εκείνη του Ακτινολογικού Τμήματος όπου μόνο τον τελευταίο μήνα υπήρξαν τρεις παραιτήσεις στον αξονικό χωρίς να αποκλείεται να καταγραφεί ακόμα μια.

Είναι τέτοια η απαξίωση του ιστορικού νοσοκομείου που οι επανειλημμένες προκηρύξεις αναισθησιολόγων δεν βρίσκουν την παραμικρή ανταπόκριση καθώς οι γιατροί δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να έλθουν σε ένα Νοσοκομείο που
εγκαταλελειμένο και παραδομένο δεν προσφέρει τα στοιχειώδη για να επιτελέσουν οι γιατροί το λειτούργημα όπως θα έπρεπε. Οι γιατροί, όσοι δεν έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία παραίτησης, νιώθουν μόνοι κι έρημοι να μην
μπορούν να προσφέρουν όσα ξέρουν και δύναται και μια Πολιτεία με έναν διοικητή που όντας υπεύθυνος του ΠΑΓΝΗ, δείχνει με την ιδιότητα και του διοικητή του Βενιζελείου να κάνει αγγαρεία σε μια απαξίωση χωρίς τέλος. Κι ενώ
συμβαίνουν αυτά η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ προσπαθεί με «εντέλλεσθε» να στελεχώσει το Βενιζέλειο με ακτινολόγους αποδυναμώνοντας το Πανεπιστημιακό που κι αυτό πια νιώθει την ανάσα των υστερήσεων στο δυναμικό του.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης όπως και ο προκάτοχος του Μιχαλης Χρυσοχοΐδης δείχνουν να αφήνουν το Βενιζέλειο να οδηγείται στη διάλυση και το λουκέτο και δεν αντιδρά κανείς και οι μόνοι που το κρατάνε ζωντανό έστω και σε ημιθανή κατάσταση είναι οι εργαζόμενοι του. Οι γιατροί του χειρουργικού τομέα του Βενιζελείου προσφεύγουν στην Εισαγγελία Ηρακλείου για την επικινδυνότητα λειτουργίας του νοσοκομείου και η ΥΠΕ Κρήτης συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα!»

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΣΤΑΤ: Πάνω από 2,5 εκατ. πολίτες – 826.639 νοικοκυριά – σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού

Λουκέτο στη μοναδική Παιδοψυχιατρική κλινική που εξυπηρετεί Κρήτη και Νότιο Αιγαίο

Ιωάννινα: Φωτιά σε δωμάτιο στη φοιτητική εστία – Ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, καταγγέλλουν οι φοιτητές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter