Λουκέτο στη μοναδική Παιδοψυχιατρική κλινική που εξυπηρετεί Κρήτη και Νότιο Αιγαίο

Λουκέτο στη μοναδική Παιδοψυχιατρική κλινική που εξυπηρετεί Κρήτη και Νότιο Αιγαίο

Λουκέτο μπαίνει στην μοναδική παιδοψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου. Από το Σεπτέμβριο του 2022 είχε μείνει με 2 γιατρούς, οι οποίοι κάνουν από 15 εφημερίες ο καθένας, 6 από τις οποίες δεν τις πληρώνονται ποτέ, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Μετά τις προσωρινές λύσεις που είχαν δοθεί άκαρπη ήταν και η διαδικτυακή σύσκεψη υπό τον υφυπουργό υγείας, κ. Βαρτζόπουλου, η οποία δεν κατέληξε κάπου. Άλλο ένα θαύμα του Υπουργείου Υγείας, που κατά τα άλλα θέλει την ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Ο πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης αναφέρει:

«Η πολυαναμενόμενη διαδικτυακή σύσκεψη υπό του υφυπουργού υγείας κ. Βαρτζόπουλου δεν έφερε κανένα όπως αναμένονταν αποτέλεσμα. Η ευθύνη του υπουργείου και των τοπικών παραγόντων είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ του Υπουργείου Υγείας και των τοπικών υγειονομικών διοικήσεων δεν έχει όριο, όταν μιλούν ότι στηρίζουν τη δημόσια υγεία στο νησί μας Με ευθύνη της κυβέρνησης, του υπουργείου υγείας ,της ΔΥΠΕ και της διοίκησης η κλινική ΚΛΕΙΝΕΙ.

Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έπεσε από τα σύννεφα

Η Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ από το Σεπτέμβριο του 2022, δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο τώρα, είχε μείνει με 2 μόνο γιατρούς οι οποίοι κάνουν από 15 εφημερίες ο καθένας, 6 από τις οποίες δεν τις πληρώνονται ποτέ!

Όλες οι λύσεις που δήθεν δίνονταν είχαν ημερομηνία λήξης έτσι φτάσαμε στο οριστικό λουκέτο.

Η Παιδοψυχιατρική κλινική και ο εφημερεύων παιδοψυχίατρος του ΠΑΓΝΗ εξυπηρετεί οικογένειες από όλους τους νομούς της Κρήτης ενώ συχνά είναι τα περιστατικά που προσέρχονται από νησιά του Αιγαίου, καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη Παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα. Μένει με αυτό τον τρόπο η Κρήτη και όλο το νότιο Αιγαίο ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις του σωματείου μας, παρά το φιλότιμο και την προσπάθεια των εργαζομένων της κλινικής που ένα χρόνο τώρα υπερβάλλουν εαυτόν για να μείνει ανοιχτή η κλινική, χωρίς άδειες, ρεπό, χωρίς δικαίωμα να αρρωστήσουν!

Να λογοδοτήσουν άμεσα Υπουργείο, ΥΠΕ και διοίκηση ΠΑΓΝΗ:

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του νησιού να υπερασπιστούν τη λειτουργία της μοναδικής δημόσιας Παιδοψυχιατρικής κλινικής, να παλέψουν για το δικαίωμα πρόσβασης των παιδιών σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίας ψυχικής υγείας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter