Ήξεις αφήξεις από Μητσοτάκη-Πέτσα για τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ σχετικά με την Τουρκία

Ήξεις αφήξεις από Μητσοτάκη-Πέτσα για τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ σχετικά με την Τουρκία

Έμμεσες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί από το βράδυ της Πέμπτης σχετικά με τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έδωσαν το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με το μέλος του πολιτικού γραφείου και διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Γιανγκ Γιεχί δήλωσε «από τις πολλές, υπερβολικές αποστροφές του κ. Ερντογάν θα συγκρατήσω μόνο μια, αυτή για τον διάλογο, και απαντώ με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις».

Επίσης ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα επιδώσει στον ΓΓ του ΟΗΕ επιστολή του όπου παρουσιάζεται η έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας, όπως και οι απειλές που αυτή διαμορφώνει για τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών επιχειρώντας να διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται για συμφωνία, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον γραμματέα του ΝΑΤΟ για τα όσα είπε την Πέμπτη υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δείχνει περισσότερη σοβαρότητα καθώς κατέχει δημόσιο αξίωμα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ έχει καταθέσει προτάσεις για την αποφυγή ατυχήματος σε τεχνικό επίπεδο διευκρινίζοντας ότι «αυτό απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ως συμφωνία για επανέναρξη διάλογου παραμένει το ζήτημα της έμπρακτης αποκλιμάκωσης από πλευράς Τουρκίας. Επρόκειτο για έγγραφο τεχνικού ενδιαφέροντος σε προγραμματισμένη Σύνοδο στην οποία βρισκόταν ο στρατιωτικός υπεύθυνος. Ένα έγγραφο τεχνικού ενδιαφέροντος, για το οποίο ζητήθηκε η αντίδραση και οι προτάσεις των πλευρών, δεν είναι κείμενο συναίνεσης για επανέναρξη συζητήσεων ή να έχουν συμφωνήσει Ελλάδα – Τουρκία για επανέναρξη διαλόγου…»

Διαβάστε επίσης

Στόλτενμπεργκ: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν για έναρξη τεχνικών συνομιλιών – Διαψεύδει η Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει το «μπάχαλο» με το ΝΑΤΟ – Η χώρα εκτίθεται διεθνώς

Τουρκικό ΥΠΕΞ για δηλώσεις Στόλτενμπεργκ: Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter