Ηχηρή διαφοροποίηση Λοβέρδου για το ΕΣΥ και αμφισβήτηση του Νίκου Ανδρουλάκη

Ηχηρή διαφοροποίηση Λοβέρδου για το ΕΣΥ και αμφισβήτηση του Νίκου Ανδρουλάκη

Τριγμούς προκαλεί στη Χαριλάου Τρικούπη, η ηχηρή διαφοροποίηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, σχετικά με το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια υγεία. Δεν είναι μόνο ότι βρήκε έναν εύσχημο τρόπο, με ελιγμό, να αμφισβητήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά έδειξε ότι  ακολουθεί δική του πορεία και ότι θα θέσει ο ίδιος τα όρια και τις κόκκινες γραμμές για να κόψει τις «γέφυρες», αν αυτό αποφασίσει. Παράλληλα, όμως, ο Ανδρέας Λοβέρδος επέλεξε ουσιαστικά να ταχθεί πολιτικά, δίπλα στον μητσοτακικό «εκσυγχρονισμό» δια των ιδιωτικοποιήσεων, σε ένα από τους πιο σημαντικούς τομείς, αυτόν της υγείας, και μάλιστα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), που έχει ταυτιστεί με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος διαφοροποιήθηκε οριακά προς την επίσημη γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη στη Βουλή, αναφορικά με το νομοσχέδιο της ΝΔ για το ΕΣΥ, μη συνυπογράφοντας το αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομαδας του ΠΑΣΟΚ για τα άρθρα 7 και 10, όπως και επί της Αρχής. Δεν θέλησε να εμφανιστεί προσώρας στην απέναντι όχθη και δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει τη γραμμή καταψήφισης του νομοσχεδίου που είχε χαράξει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Το απόγευμα της Παρασκευής, έκανε το γύρο της ειδησεογραφίας το θέμα της στάσης του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος εμφανώς ήξερε ότι θα προκαλέσει θόρυβο, αλλά επεδίωξε με αυτό τον τρόπο, να δείξει ότι συμπλέει με την ΝΔ αναφορικά με τις προβλέψεις του  άρθρου 10 που έδινε τη δυνατότητα σε γιατρούς του ΕΣΥ να λειτουργούν, υπό προϋποθέσεις,  και ιδιωτικά ιατρεία.

Λίγες ώρες μετά, το απόγευμα της Παρασκευής, προφανώς επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ευαγγελία Λιακούλη έκανε ανάρτηση στο twitter  σημειώνοντας : «Το ΠΑΣΟΚ μπροστά στη “μάχη των μαχών” για δωρεάν Δημόσια Υγεία».

Προφανώς η στάση Λοβέρδου, έστω κι αν δεν έλαβε τη μορφή πλήρους διαφοροποίησης, δημιουργεί πρόβλημα στη γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη, θολώνει το μήνυμά της σε ένα τόσο εμβληματικό κοινωνικό ζήτημα και αν μη τι άλλο προκαλεί σύγχυση. Κι όλα αυτά σε αντίστιξη με στελέχη που έδωσαν μάχη κατά του νομοσχεδίου της ΝΔ για τη δευτεροβάθμια υγεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μια μέρα πριν από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο  ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης, υπέρμαχος της ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έγραφε, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Δηλαδή, τι θέλετε κύριοι; Να μην διαλύσουμε το ΕΣΥ; Και πως θα αποδείξουμε ότι είμεθα άνθρωποι της αγοράς, νεοφιλελεύθεροι ιδεολόγοι και πιστοί οπαδοί του πρώιμου Φρίντμαν, όταν φώναζε: “ιδιωτικοποιήστε, ιδιωτικοποιήστε”; Εκ της διευθύνσεως του κυβερνητικού καταστήματος».

Διαβάστε επίσης:

Ηχηρό «όχι» ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο-«ταφόπλακα» της ΝΔ για το ΕΣΥ – Το κατηγορώ Ανδρουλάκη

Βουλή: Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας μπήκε «ταφόπλακα» στο ΕΣΥ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαλύει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ για την «καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter