Ιαπωνία: «Είμαστε καλά, αναφέρονται καταρρεύσεις κτιρίων» – Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος περιγράφει πώς έζησε τον σεισμό

Ιαπωνία: «Είμαστε καλά, αναφέρονται καταρρεύσεις κτιρίων» – Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος περιγράφει πώς έζησε τον σεισμό
Ο κόσμος διαβάζει την έκτακτη έκδοση της εφημερίδας Yomiuri Shimbun που αναφέρει τους σεισμούς τη Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2024 στο Τόκιο. Η Ιαπωνία εξέδωσε προειδοποιήσεις για τσουνάμι και διέταξε εκκένωση μετά από μια σειρά σεισμών τη Δευτέρα που προκάλεσε φωτιά και παγίδευσε ανθρώπους κάτω από ερείπια στη δυτική ακτή του κύριου νησιού της.(AP Photo/Shuji Kajiyama)

Στην Ιαπωνία, στην οποία σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός των 7,6 Ρίχτερ βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Μέσω ανάρτησής του στα social media μοιράστηκε το πώς έζησε τις στιγμές όπου «χτύπησε» ο Εγκέλαδος.

Η ανάρτησή του συνοδεύτηκε από φωτογραφία με την προειδοποίση των ιαπωνικών αρχών για τον ισχυρό σεισμό.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου:

«Μεγάλος σεισμός 7,6 μας κούνησε στην Ιαπωνία. Προειδοποίηση για τσουνάμι 5 μέτρα. Είμαστε καλά. Μοναδική εμπειρία η επίσημη προειδοποίηση για το σεισμό, που έφθασε σε όλα τα κινητά, σε δημόσιο χώρο, 1 λεπτό πριν την άφιξη των σεισμικών κυμάτων. Ήδη καταγράφεται τσυνάμι 3μ. Τα γρήγορα τρένα-σφαίρες σταμάτησαν αυτόματα. Αναφέρονται καταρρεύσεις κτιρίων στην επικεντρική περιοχή. Ας ευχηθούμε τα καλύτερα για τους συνανθρώπους μας».

Διαβάστε επίσης: Σεισμός στην Ιαπωνία: Προειδοποιήσεις για τσουνάμι στη ρωσική ακτή και την κορεατική χερσόνησο – Νέες συγκλονιστικές εικόνες (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter