Σεισμός στην Ιαπωνία: Προειδοποιήσεις για τσουνάμι στη ρωσική ακτή και την κορεατική χερσόνησο – Νέες συγκλονιστικές εικόνες (Videos)

Σεισμός στην Ιαπωνία: Προειδοποιήσεις για τσουνάμι στη ρωσική ακτή και την κορεατική χερσόνησο – Νέες συγκλονιστικές εικόνες (Videos)

Σε επιφυλακή βρίσκονται και οι ρωσικές αρχές μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,6 Ρίχτερ που έπληξε την Ιαπωνία.

Τμήματα της δυτικής ακτής του νησιού Σαχαλίνη και οι ηπειρωτικές πόλεις Βλαδιβοστόκ και Ναχόντκα, που βρίσκονται κοντά στην Ιαπωνία στη ρωσική ακτή του Ειρηνικού, απειλούνται από τσουνάμι, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο αξιωματούχους.

Προειδοποίηση εξέδωσε και η Βόρεια Κορέα εξέδωσε για τσουνάμι για τις ανατολικές ακτές της χώρας. Οι βορειοκορεάτικες αρχές τόνισαν ότι κύματα ύψους έως και 2,08 μέτρων ενδέχεται να φτάσουν στις ακτές της, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ζημιές σε δρόμους και σπίτια

Συγκλονίζουν οι πρώτες εικόνες από τον σεισμό 7,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) στην Ιαπωνία. Ταυτόχρονα, ήδη υπάρχουν αναφορές για ζημιές, μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας της Ιαπωνίας ανέφερε πως δεν έχουν επιβεβαιωθεί οποιαδήποτε προβλήματα στη λειτουργία πυρηνικών σταθμών κατά μήκος της Θάλασσας της Ιαπωνίας.

Διαβάστε επίσης: Ιαπωνία: Η συγκλονιστική στιγμή των 7,4 Ρίχτερ – Τρόμος από τους μετασεισμούς, ζημιές σε δρόμους, σπίτια (Video)

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο AFP, ισχυρές σεισμικές δονήσεις έπληξαν σήμερα την κεντρική Ιαπωνία, με τον πιο σημαντικό να σημειώνεται στις 16:10 (09:10 ώρα Ελλάδας) στο βορειοανατολικό άκρο της χερσονήσου, και το μέγεθός του να καταγράφεται αρχικά στους 7,4 βαθμούς προτού αναθεωρηθεί προς τα πάνω, στους 7,5 βαθμούς, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS), και στους 7,6 βαθμούς σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται πως τον σεισμό 7,4 Ρίχτερ διαδέχτηκε ένας ακόμα, σχεδόν 10 λεπτά αργότερα με ένταση 6,2 Ρίχτερ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter