Ιαπωνία: Εκατοντάδες πανάκριβα ρολόγια έκαναν «φτερά» – Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας

Ιαπωνία: Εκατοντάδες πανάκριβα ρολόγια έκαναν «φτερά» – Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας

Μια παράξενη υπόθεση ερευνά η αστυνομία της Ιαπωνίας, καθώς περίπου 900 πολυτελή ρολόγια αξίας σχεδόν 11,9 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είχαν τεθεί προς ενοικίαση στον ιστότοπο Toke Match, εξαφανίστηκαν.

Το Toke Match, με έδρα την πόλη Οσάκα στην κεντρική Ιαπωνία, δημιουργήθηκε προκειμένου να νοικιάζει σε πελάτες μοντέλα Rolex, Omegas, Tag Heuers και άλλα πανάκριβα ρολόγια, τα οποία παραχωρούσαν πλούσιοι ιδιοκτήτες.

Η εταιρεία Neo Reverse, που διαχειριζόταν το Toke Match, διέκοψε την υπηρεσία της στις 31 Ιανουαρίου, υποσχόμενη να επιστρέψει όλα τα ρολόγια στους κατόχους τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ιαπωνικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NHK, η αστυνομία ερευνά 40 καταγγελίες από περίπου 190 ιδιοκτήτες ρολογιών σε 13 νομούς, συμπεριλαμβανομένων του Τόκιο και της Οσάκα, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν λάβει πίσω την περιουσία τους.

Μάλιστα, μερικά από τα ρολόγια έχουν εντοπιστεί σε ιστότοπους διαδικτυακής μεταπώλησης, με έναν χειριστή, τον Valuence, να δηλώνει στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι τουλάχιστον 20 ρολόγια που είχαν τεθεί σε αγγελίες, διέθεταν σειριακούς αριθμούς που ταιριάζουν με αυτούς από τα νοικιασμένα ρολόγια από το Toke Match.

Σύμφωνα με το Sharing Economy Association Japan (SEAJ), μέλος της οποίας ήταν η Neo Reverse, ορισμένα από τα ρολόγια διακινούνται επίσης σε καταστήματα μεταχειρισμένων.

Σημειώνεται, ότι μια έκθεση από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε το 2022 ότι εκ πρώτης όψεως, η Ιαπωνία δεν ήταν κατάλληλη για την ανάπτυξη τέτοιων επαναστατικών οικονομικών ιδεών, όπως η οικονομία του διαμοιρασμού, κατά την οποία οι πολίτες μοιράζονται μεταξύ τους το εμπόριο και την κατανάλωση αγαθών και υπηρεσιών.

Ωστόσο, τα πρόσφατα στοιχεία από το Sharing Economy Association Japan (SEAJ), μέλος της οποίας ήταν η Neo Reverse, δείχνουν ότι η ιαπωνική οικονομία διαμοιρασμού στην πραγματικότητα αναπτύσσεται, σημειώνοντας κέρδη 2,6 τρισεκατομμυρίων γιεν (15,6 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2023.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji Press, η αστυνομία του Τόκιο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον ιδιοκτήτη του Toke Match, Τακαζούμι Κομινάτο, ως ύποπτο για υπεξαίρεση ενός Rolex.

Διαβάστε επίσης: Handelsblatt: Πώς οι πλούσιοι Κινέζοι εκτοξεύουν τα ενοίκια στην Ελλάδα – Αύξηση 56% τα τελευταία πέντε χρόνια

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: €3 δισ. σε τράπεζες και εργολάβους αντί για φτηνά σπίτια και ενοίκια

«Φωτιά» τα ενοίκια στην Αθήνα – Ποιες ευρωπαϊκές πόλεις είναι πιο προσιτές

Μητσοτάκης: Κόβει τη συζήτηση για πλαφόν στα ενοίκια – Αυξάνει το όριο για τη Golden Visa

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter