Ιδιαίτερα «θερμός» ο Ιούνιος για τη Dunlop

Ιδιαίτερα «θερμός» ο Ιούνιος για τη Dunlop

Η εταιρεία ελαστικών έχει πλήρη εμπλοκή στους Isle of Man TT, Λε Μαν και Νίρμπουργκρινγκ, τους τρεις φημισμένους αγώνες που διεξάγονται αυτό το μήνα.

Μάλιστα θα προμηθεύσει με 5.000 ελαστικά τις ομάδες και επειδή οι αγώνες είναι ελεύθερου ανταγωνισμού, αυτό σημαίνει πως οι ίδιοι οι οδηγοί και οι αναβάτες την έχουν επιλέξει.

Isle of Man TT

Ο γύρος των 37 μιλίων / 59 χλμ. περιλαμβάνει μια μοναδική πορεία μέσα από γραφικά, μικρά χωριά, δίπλα σε ποταμούς και στη συνέχεια ανεβαίνει απότομα στην ορεινή περιοχή. Η διαδρομή είναι πολύ γρήγορη και το ρεκόρ ταχύτερου γύρου ανήκει από πέρυσι στον Πίτερ Χίκμαν, με πάνω από 216 χ.α.ω.

Η επιλογή των ελαστικών θεωρείται σημαντική, καθώς μερικά άλματα πραγματοποιούνται με πάνω από 240 χ.α.ω. Η Dunlop έχει κερδίσει τους τελευταίους 13 αγώνες στο Senior TT και φέτος έχει επικεντρωθεί σε μια ένωση που θερμαίνεται γρηγορότερα, κάτι που έχει αποτέλεσμα τη γρηγορότερη εξασφάλιση κατάλληλου επιπέδου πρόσφυσης.

Τα ελαστικά της Dunlop έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλους τους αγώνες – εκτός από δύο – του θεσμού. Οι νίκες είναι 60 και τα βάθρα 150. Οι υψηλές ταχύτητες στην πίστα TT συνέβαλαν στη δημιουργία της τεχνολογίας JLB της Dunlop. Η τεχνολογία Jointless Belt Construction μειώνει τη διόγκωση των ελαστικών, που προκαλείται από φυγόκεντρες δυνάμεις σε υψηλές ταχύτητες, κατά 15χιλ. έως 3χιλ.

Οι 24 ώρες του αγώνα Λε Μαν

Η εταιρεία επικράτησε εκεί το 1924 για πρώτη φορά και αυτοκίνητα με τα ελαστικά της έχουν αναδειχτεί νικητές 34 φορές. Τα τελευταία χρόνια η Dunlop έχει επικεντρωθεί στην κατηγορία LMP2 και από το σύνολο των 62 οχημάτων του Λε Μαν, 20 βρίσκονται στον κατάλογο εισόδου για τον αγώνα που διεξάγεται τον Ιούνιο. Από αυτά, η μισή κατηγορία επέλεξε Dunlop. Οι επιλογές είναι τρία σετ ελαστικών σλικ και δύο για βρεγμέες συνθήκες.

24 ώρες του Νίρμπουργκρινγκ

Η διαδρομή είναι 25 χιλιομέτρων και ο ανταγωνισμός στα ελαστικά μεγάλος. Λόγω της πυκνής κυκλοφορίας και της κατάστασης του οδοστρώματος, όπου η πρόσφυση αλλάζει, υπάρχουν αρκετές προκλήσεις. Σε αυτόν τον αγώνα η Dunlop έχει επικρατήσει 18 φορές συνολικά, με την πιο πρόσφατη να είναι το 2017, όταν οι Κόνορ ντε Φιλίπι, Κέλβιν βαν ντερ Λίντε, Μάρκους Βίνκελχοκ και Κρίστοφερ Μίες αναδείχτηκαν νικητές.

Να σημειωθεί πως πέραν του 24ωρου αγώνα, το επίσημο ρεκόρ γύρου, το σημείωσε το 1983 ο εκλιπών Στέφαν Μπέλοφ με 6.11:13, οδηγώντας μια Porsche 956, «φορώντας» ελαστικά Dunlop.

Πηγή: Dunlop

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter