Ίδρυμα «Μίκης Θεοδωράκης» δημιουργείται στην Κρήτη

Ίδρυμα «Μίκης Θεοδωράκης» δημιουργείται στην Κρήτη

Την δημιουργία ιδρύματος «Μίκη Θεοδωράκη» στην Κρήτη σύμφωνα με την επιθυμία του κορυφαίου συνθέτη, ανακοίνωσε τη Δευτέρα στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη Γιώργος Αγοραστάκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο zarpanews.gr στη διάρκεια συνάντησης που έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του βουλευτή Χανίων και προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Βασίλη Διγαλάκη, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στο εγχείρημα, με κοινό στόχο να αναδειχθεί το παγκόσμιας εμβέλειας έργο του Μίκη.

Ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη και εντεταλμένος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος Αγοραστάκης, σημείωσε: «Έχω κινήσει τη διαδικασία έχοντας την εντολή από τον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη, της ίδρυσης ενός ιδρύματος “Μίκης Θεοδωράκης” στην Κρήτη. Συναντώ προς τούτο τους φορείς της Πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα πανεπιστήμια της Κρήτης για να κινηθεί αυτή η διαδικασία και να φτάσουμε σε αυτό ακριβώς τον στόχο να ιδρυθεί έναν ίδρυμα “Μίκης Θεοδωράκης” εδώ».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης πρόσθεσε ότι η ίδρυση ιδρύματος «Μίκη Θεοδωράκη» είναι μια υποχρέωση που απορρέει από τη διαθήκη που άφησε ο αείμνηστος Μίκης για να γίνει ένα ίδρυμα στην Κρήτη. «Από την πλευρά τη δική μας, ως Περιφέρεια Κρήτης, θα είμαστε συμμέτοχοι και συμπαραστάτες σε όλη αυτή την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, για να μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε το Ίδρυμα “Μίκη Θεοδωράκη”, προκειμένου το έργο του, που είναι παγκόσμιο, να συνεχιστεί», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Κρήτης.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Στη δημοσιότητα η διαθήκη του – Η αναφορά στον Κουρή

Ο Μίκης Θεοδωράκης μέσα από τα μάτια της Γκέιλ Χολστ

Μυστικά & Documento

29/01/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter