«Ιερή» προσφορά στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών από τον φίλο του πρωθυπουργού Νταβέλη

«Ιερή» προσφορά στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών από τον φίλο του πρωθυπουργού Νταβέλη

Μετά το πατριωτικό καθήκον, τώρα υπηρετούν και το θρησκευτικό οι άνθρωποι της LARIPLAST S.A.

«Οφείλουμε ως χριστιανοί ορθόδοξοι να μπορούμε να έχουμε τη Θεία Χάρη χωρίς να υπάρχει κανένας φόβος στον εκκλησιασμό». Αυτό ήταν το μήνυμα του Αχιλλέα Νταβέλη, αφού ανακοίνωσε σήμερα, από κοινού με τον συνεργάτη του στη LARIPLAST S.A. Γιάννη Τσερέπα, την πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να προσφέρουν μάσκες για την κάλυψη των αναγκών των πιστών στις 150 ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

«Η ελληνική βιομηχανία παραγωγής μασκών LARISA FACE COVER αρχίζει σήμερα μια προσπάθεια κοινωνικής εταιρικής ευθύνης από την Εκκλησία της Ελλάδος. Θα είμαστε στη διάθεση του Αρχιεπισκόπου ώστε να καλύψουμε τους πιστούς με τις απαραίτητες μάσκες καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας», δεσμεύτηκε ο κ. Νταβέλης, ο οποίος έγινε δέκτης της ευγνωμοσύνης του Αρχιεπισκόπου τις κρίσιμες αυτές ώρες που περνά ο τόπος και ο κόσμος στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού.

Η οπωσδήποτε ευγενική χειρονομία του επιχειρηματικού διδύμου ήδη έχει χαιρετιστεί από τα μέσα ενημέρωσης -εκτενές ρεπορτάζ φιλοξενήθηκε και στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ-, που έτσι κι αλλιώς από την έκρηξη κιόλας της πανδημίας έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες του κ. Νταβέλη.

Όσο κι αν αποσιωπάται, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι το «δαιμόνιο», όπως εμφανίζεται στον δημόσιο λόγο, επιχειρηματικό δίδυμο, που καταπιάστηκε με την κατασκευή προστατευτικών μασκών στο παρά πέντε της αναγκαστικής χρήσης τους, έχει εξασφαλίσει σίγουρη πελατεία, δηλαδή το κράτος, χάρη στις φιλικές σχέσεις που διατηρεί με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Ούτε μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι η κατά τα άλλα νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προώθησε την προμήθεια των εν λόγω μασκών όχι με όρους αγοράς, αλλά «πατριωτισμού»: στα ρεπορτάζ-φασόν άλλωστε ο Νταβέλης εμφανιζόταν σταθερά µε ένα ρομαντικό -αλλά µη επιβεβαιωμένο- αφήγημα, µε βάση το οποίο όταν είδε ποια ήταν η κατάσταση µε τον κορονοϊό έψαξε για μηχανήματα κατασκευής µασκών και, αφού τα βρήκε σε μια δημοπρασία στην Κίνα, τα έφερε στην Ελλάδα για να µας σώσει.

Όπως όμως έχουν αποκαλύψει τόσο το Documentonews.gr όσο και η εφημερίδα «Documento», πίσω από την επιχείρηση αγιοποίησης των Νταβέλη και Τσερέπα δεν κρύβεται παρά η προκλητική προώθηση φίλιων επιχειρηματικών συμφερόντων από πλευράς κυβέρνησης, σε βάρος μάλιστα υπαρχουσών ελληνικών επιχειρήσεων παραγωγής μασκών.

Καλοδεχούμενη λοιπόν η παρούσα χειρονομία, η προσφορά ωστόσο των Νταβέλη και Τσερέπα, που διαφημίστηκαν ως «οι άνθρωποι που θα μας σώσουν από την πανδημία» και τώρα εμφανίζονται ως σωτήρες και των πιστών, ίσως δεν είναι παρά οφειλόμενη στο κοινωνικό σώμα – και όχι για αμιγώς ανθρωπιστικούς λόγους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter