Ιερώνυμος για παιδιά ομοφύλων ζευγαριών: «Θα βαπτιστούν όταν μεγαλώσουν, εάν το επιθυμούν»

Ιερώνυμος για παιδιά ομοφύλων ζευγαριών: «Θα βαπτιστούν όταν μεγαλώσουν, εάν το επιθυμούν»

Μετά το ομόφωνο «όχι» της Ιεράς Συνόδου στον γάμο ομοφύλων, σειρά παίρνει ο διαχωρισμός των παιδιών όσον αφορά τη βάπτιση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν θα βαπτιστούν», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο.

«Πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στην παράδοση. Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. Επομένως δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος. Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους», πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ελπιδοφόρος. «Συμφωνώ απολύτως με τον Μακαριώτατο με όσα είπε. Γιατί το ίδιο Ευαγγέλιο διαβάζουμε, το ίδιο Ευαγγέλιο, διδάσκουμε και δε θα μπορούσε να υπάρχει κάποια διαφορετική άποψη σε αυτό το θέμα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα, τα είπε όλα ο Μακαριώτατος», σημείωσε μετά το πέρας της συνάντησης που διήρκεσε 40 λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Ιερά Σύνοδος: Ομόφωνο «όχι» στον γάμο ομοφύλων και την τεκνοθεσία – Ολόκληρο το ανακοινωθέν

«Πλυντήριο» νεοφιλελευθερισμού ο γάμος ομοφύλων για τον Μητσοτάκη;

Εμφύλιος σε ΝΔ και εκκλησία για τον γάμο ομοφύλων

«Πλυντήριο» νεοφιλελευθερισμού ο γάμος ομοφύλων για τον Μητσοτάκη;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter