Ιωάννινα: Χωρίς απαντήσεις ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή για τον θάνατο της 20χρονη

Ιωάννινα: Χωρίς απαντήσεις ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή για τον θάνατο της 20χρονη

Χωρίς να δοθούν απαντήσεις στα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν για τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας στα Ιωάννινα ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της, καθώς κατά τη νεκροψία επιβεβαιώθηκε η οξεία πυώδης αμυγδαλίτιδα, αλλά παραμένει αναπάντητο το γιατί κατέρρευσε ο οργανισμό της.

Σύμφωνα με το  Epiruspost.gr η νεκροψία – νεκροτομή έγινε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την συμμετοχή και τεχνικού συμβούλου της οικογένειας.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης από τη Θεσσαλονίκη ορίστηκε ως τεχνικός σύμβουλος από την οικογένεια και έδωσε και τα πρώτα στοιχεία από τη νεκροψία-νεκροτομή.

Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαιώνει την οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα, και τώρα οι απαντήσεις αναμένονται από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, αλλά και από τη μελέτη του ιατρικού φακέλου της κοπέλας.

«Αναγνωρίσαμε την οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα για την οποία εισήχθη στο νοσοκομείο και προκάλεσε συστηματική κατάρρευση όλων των οργανικών συστημάτων, με αποτέλεσμα τον θάνατο της 20χρονης. Θα χρειαστεί χρόνος για τα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγιναν όλα όσα έπρεπε για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Θέλουμε να δούμε πώς η αμυγδαλίτιδα προκάλεσε την εικόνα της πλήρους κατάρρευσης. Αυτό μπορεί να προκύψει και από τον ιατρικό φάκελο. Από κει θα προκύψει αν η κατάσταση ήταν τόσο βαριά ή θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί» τόνισε, μιλώντας στο epirus post.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε, πλήρης εικόνα για τα αίτια θανάτου της νεαρής κοπέλας θα έχει διαμορφωθεί σε έξι μήνες περίπου. «Στη φάση αυτή, δεν μπορούν να απαντηθούν μείζονα ερωτήματα, όπως αν υπήρξε λανθασμένη εκτίμηση της κλινικής εικόνας της 20χρονης ή δεν αντιμετωπίστηκε επαρκώς από το νοσοκομείο» ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι η 20χρονη από την Χίο κατέληξε μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας και ενώ είχε διαγνωσθεί με αμυγδαλίτιδα.

Διαβάστε σχετικά: Ιωάννινα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική για τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Ιωάννινα: Απαντήσεις ζητά η οικογένεια της 20χρονης – Σήμερα η νεκροψία της άτυχης φοιτήτριας από τη Χίο

Τραγωδία στα Ιωάννινα: Πέθανε ξαφνικά 20χρονη από ανακοπή ενώ είχε μπει στο νοσοκομείο με αμυγδαλίτιδα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter