Ιορδανία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την ακύρωση της συνθήκης ειρήνης με το Ισραήλ

Ιορδανία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την ακύρωση της συνθήκης ειρήνης με το Ισραήλ

Κάλεσμα για περαιτέρω διαδηλώσεις απηύθυναν ακτιβιστές στην Ιορδανία, μετά από μέρες διαμαρτυριών κατά τις οποίες χιλιάδες άτομα βγήκαν στους δρόμους ενάντια στη σφαγή στη Γάζα, ζητώντας παράλληλα τον τερματισμό της ειρηνευτικής συνθήκης της χώρας με το Ισραήλ.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν κοντά στο τζαμί Al-Kaluti στην περιοχή Rabieh, δυτικά του Αμμάν, περίπου ένα χιλιόμετρο από την ισραηλινή πρεσβεία, εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας, ύψωσαν σημαίες της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης και πανό κατά του πολέμου στη Γάζα.

Σημειώνεται, ότι το 1994, η Ιορδανία έγινε η δεύτερη αραβική χώρα (μετά την Αίγυπτο το 1979), που υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ, την επονομαζόμενη «Wadi Araba».

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως, «Wadi Araba δεν είναι ειρήνη, Wadi Araba είναι παράδοση» φορώντας στο κεφάλι το παλαιστινιακό μαντήλι keffiyeh.

Η ισραηλινή πρεσβεία, όπου διαδηλωτές συγκεντρώνονται επί πέντε συνεχείς ημέρες, έχει γίνει το επίκεντρο των κινητοποιήσεων στην Ιορδανία μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που είχαν τεθεί σε ισχύ χθες, είχαν στόχο να περιορίσουν τον αριθμό των διαδηλωτών και οι κινητοποιήσεις διεξήχθησαν ειρηνικά.

Τις προηγούμενες ημέρες η ομάδα αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας είχε κάνει χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών και τους είχε χτυπήσει με γκλομπ, προκειμένου να τους εμποδίσει να πλησιάσουν στην ισραηλινή πρεσβεία.

Διαβάστε επίσης:

Washington Post: Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί ζητούν την παραίτηση του Νετανιάχου

Ουκρανία: «Απίθανο να καταρρεύσει το σύστημα ενέργειας»

Ρωσία: Με τους τρομοκράτες που αιματοκύλισαν την Μόσχα συνδέονται οι 3 συλλήψεις στο Νταγκεστάν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter