Ιππασία: Απόλυτη δικαίωση του Documento για την ωμή παρέμβαση επιχειρηματία υπέρ Κούβελου στις εκλογές της Ομοσπονδίας

Ιππασία: Απόλυτη δικαίωση του Documento για την ωμή παρέμβαση επιχειρηματία υπέρ Κούβελου στις εκλογές της Ομοσπονδίας

Με αφορμή την αποκάλυψη του Documento στο φύλλο της 21ης Φεβρουαρίου 2021, για ωμή παρέμβαση του επιχειρηματία και πρώην προέδρου της Φιλίππου Ενωσης, Γιάννη Μυτιληναίου στα εκλογικά δρώμενα της Ομοσπονδίας Ιππασίας, σε μια προσπάθεια του να… σώσει τον σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρο Κούβελο από εκλογικό «ναυάγιο», ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος Ηθικής και Δεοντολογίας (Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ), Γιώργος Λενός κοινοποίησε με επιστολή του στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στον υφυπουργό Αθλητισμού, στον ΓΓ Αθλητισμού, στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ομοσπονδία Ιππασίας και Ομίλους και στα Μ.Μ.Ε., όλα εκείνα τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν στο ακέραιο το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας.

Δείτε επίσης: «Κούβελος ή τέλος η χορηγία»

Παράλληλα ο κ. Λενός μιλάει στην επιστολή του για μια κατάφωρη χειραγώγηση των εκλογικών αποτελεσμάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας…

Θυμίζουμε ότι ο Γ. Μυτιληναίος με μέιλ που έστειλε στις 13/2 σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνική Ομοσπονδίας Ιππασίας τους ξεκαθάριζε (έπειτα από σχετική ερώτηση τους) ότι θα συνεχίσει να δίνει χρήματα μέσω χορηγίας στην Ομοσπονδία και τη νέα σεζόν, αρκεί στις επερχόμενες εκλογές να μην αλλάξει το σημερινό καθεστώς και να εκλεγούν πάλι τα ίδια –προφανώς αρεστά στον ίδιο– πρόσωπα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο μέιλ του, θα συνεχίσει να είναι χορηγός αρκεί να παραμείνει εκπρόσωπος της ιππασίας στην ΕΟΕ ο Ισίδωρος Κούβελος (δεν μπορεί να θέσει πάλι υποψηφιότητα για πρόεδρος της ομοσπονδίας αφού έχει εξαντλήσει τις θητείες του με βάση τον νέο νόμο Αυγενάκη) και παράλληλα να τον διαδεχτεί στη προεδρία ο σημερινός Α΄ αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Καρακασίλης!

Ολόκληρη η επιστολή Γ. Λενού

Στην επιστολή του ο Γιώργος Λενός αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι

Έκρινα σκόπιμο να σας ενημερώσω για μια κατάφωρη χειραγώγηση των εκλογικών αποτελεσμάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας. Στο mail υπάρχουν συνημμένα όλα τα στοιχεία, κάποια από τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και κοινοποιούνται α) Γραφείο Πρωθυπουργού β) Υφυπουργό Αθλητισμού γ) Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, δ) Πρόεδρο Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ε) Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας και Ομίλους και στ) Μ.Μ.Ε.

Ως άνθρωπος του αθλητισμού, τον οποίον υπηρετώ εδώ και πολλές δεκαετίες, βασικά από θέσεις ευθύνης (μέλος ή πρόεδρος σωματείων ή ομοσπονδιών) και τα τελευταία 12 χρόνια από την ιδιαίτερα ευαίσθητη θέση του προέδρου της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος ηθικής και δεοντολογίας της ΕΟΕ, (Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ.) δεν μπορώ να μείνω αδιάφορος από την αήθη και απροκάλυπτη παρέμβαση μεγαλοεπιχειρηματία στις επικείμενες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ομοσπονδία ιππασίας.

Ο γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας Γιάννης Μυτιληναίος αυτή τη φορά δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Σε επιστολή του προς τους ομίλους της ομοσπονδίας ιππασίας, αναφέρει ότι η οικονομική του στήριξη προς το άθλημα της ιππασίας δεν είναι δεδομένη αν δεν εκλέξουν ως εκπρόσωπο του αθλήματος στην ΕΟΕ τον εκλεκτό του κ. Κούβελο και ως πρόεδρο της ομοσπονδίας τον άλλον εκλεκτό του, κ. Κώστα Καρακασίλη!

Εδώ και πολλά χρονιά ο κ. Μυτιληναίος κατευθύνει, με παρεμβάσεις του, τα διοικητικά πράγματα στο χώρο της αθλητικής ιππασίας και επιβάλει στην ομοσπονδία τις διοικήσεις της δικής του επιλογής. Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες, όταν δεν εξελέγη διοίκηση της αρεσκείας του, ώθησε, με παρασκηνιακές κινήσεις, όλα τα μέλη της να παραιτηθούν και να διεξαχθούν νέες αρχαιρεσίες σε ένα μήνα στις οποίες επέβαλε ως πρόεδρο της διοίκησης της ομοσπονδίας τον κ. Κούβελο και ως μέλη της και άτομα που είχαν αποδοκιμαστεί από το σώμα στις πρώτες αρχαιρεσίες.

Αυτή τη φορά ο κ. Μυτιληναίος ξεπέρασε κάθε όριο και βγήκε απροκάλυπτα, με επιστολή του, να στηρίξει την παράταξη της αρέσκειας του, αν και γνωρίζει ότι δεν απολαμβάνει της στήριξης της συντριπτικής πλειοψηφίας των σωματείων της ομοσπονδίας, που δεν είναι καθόλου ευχαριστημένα από το έργο του κ. Κούβελου και των μελών της ομάδας του, που διοίκησαν το άθλημα την προηγουμένη τετραετία. Χρησιμοποιεί ως απειλή τη διακοπή της χορηγίας του στο άθλημα.

Φρονώ ότι η πολιτεία δεν θα πρέπει να μείνει αδιάφορη μπροστά στην ωμή παρέμβαση στα σωματεία της αθλητικής ιππασίας και θα πρέπει να τα προστατεύσει, ώστε να εκλέξουν τη διοίκηση που επιθυμούν . Είναι θεωρώ υποχρέωση της να πατάξει τέτοια φαινόμενα που ντροπιάζουν τη χωρά μας και την αθλητική της ιστορία.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΛΕΝΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter