Ιράν: «Απαιτείται δράση, όχι λόγια», διαμήνυσε ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι

Ιράν: «Απαιτείται δράση, όχι λόγια», διαμήνυσε ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι δήλωσε το Σάββατο ότι ήρθε η ώρα για δράση σχετικά με τη σύγκρουση στη Γάζα αντί για συζήτηση καθώς κατευθυνόταν στη Σαουδική Αραβία για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής για την κρίση, αναφέρει το Reuters.

«Η Γάζα δεν είναι αρένα για λόγια. Θα πρέπει να είναι για δράση», τόνισε ο Ραΐσι στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης πριν αναχωρήσει για το Ριάντ στη Σαουδική Αραβία, προσθέτοντας πως «σήμερα, η ενότητα των ισλαμικών χωρών είναι πολύ σημαντική».

Κρίσιμη συνάντηση στο Ριάντ

Σημειώνεται ότι οι άραβες ηγέτες και ο ιρανός πρόεδρος θα συμμετάσχουν σήμερα στη Σαουδική Αραβία σε μια κοινή σύνοδο κορυφής κατά την οποία αναμένεται να υπογραμμισθεί ότι επείγει να μπει ένα τέλος στις επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον της Γάζας πριν η σύγκρουση προκαλέσει ανάφλεξη σ’ ολόκληρη την περιοχή.

Οι επείγουσες συνεδριάσεις του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας θα διεξαχθούν στο Ριάντ πέντε εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου που ξέσπασε με την αιματηρή επίθεση του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter