Ιράν: Πλάνα μέσα από το ελικόπτερο του Ραϊσί λίγο πριν την συντριβή (Video)

Ιράν: Πλάνα μέσα από το ελικόπτερο του Ραϊσί λίγο πριν την συντριβή (Video)

Πλάνα- ντοκουμέντα το πιθανότερο από την μοιραία πτήση μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί και τους υπόλοιπους επιβάτες, να βρίσκονται μέσα στο ελικόπτερο, την ώρα της πτήσης.

Από τα όσα γίνονται γνωστά σχετικά με την υπόθεση, τα στοιχεία που προκύπτουν είναι πραγματικά συγκλονιστικά, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το εάν πρόκειται για δυστύχημα ή υπήρχε παρέμβαση από κάποια κρατική υπηρεσία.

Ένας από τους επιβάτες του ελικοπτέρου ήταν ο ιμάμης Μοχαμάντ Αλί αλ Χάσεμ από την Ταμπρίζ, που ήταν ο προορισμός της μοιραίας πτήσης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Κρίσεων του Ιράν, Μοχάμαντ Ναμί, ο ιμάμης επέζησε για μια ολόκληρη ώρα μετά τη συντριβή και προσπάθησε μάλιστα να επικοινωνήσει με το γραφείο του προέδρου.

«Δεν χρειάστηκαν εξετάσεις DNA για την ταυτοποίηση των επιβατών», δήλωσε ο Ναμί.

Συνολικά, εννέα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος της πτήσης, σκοτώθηκαν στη συντριβή του ελικοπτέρου.

Το ελικόπτερο επεσε στην περιοχή Ντιζμάρ, στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, αναφέρει το Al Jazeera. Η κρατική τηλεόραση ανέφερε αρχικά ότι το ελικόπτερο έπεσε κοντά στην Τζόλφα, μια πόλη στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, αλλά αργότερα το τοποθέτησε ανατολικότερα, κοντά στο χωριό Ούζι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, στο Ντιζμάρ επικρατούσε ξαφνική κακοκαιρία, που οδήγησε στο δυστύχημα.

Η έρευνα παρεμποδίστηκε από την έντονη ομίχλη και τη βροχή κοντά στο σημείο της συντριβής και γι’ αυτό φέρεται να καθυστέρησε ο εντοπισμός των συντριμμιών και των θυμάτων.

Ο Πολ Μπίβερ, ειδικός σε θέματα πτήσεων και πρώην πιλότος ελικοπτέρου, δήλωσε ότι τα σύννεφα, η ομίχλη και η χαμηλή θερμοκρασία πρέπει να συνέβαλαν στη συντριβή του αεροσκάφους του Ιρανού προέδρου.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγερί, διέταξε σήμερα τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί και η συνοδεία του, μετέδωσε το πρακτορείο Isna.

Ο Μπαγερί διέταξε «μια επιτροπή υψηλόβαθμων αξιωματικών» να ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της συντριβής του προεδρικού αεροσκάφους, από την οποία σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, το οποίο χάθηκε την Κυριακή, εντοπίστηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στην πλαγιά ενός βουνού όπου κατέπεσε, για άγνωστο ακόμη λόγο. Το ελικόπτερο πετούσε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Διαβάστε επίσης: Ιράν: Καρέ καρέ η μεταφορά των σορών του προέδρου Ραϊσί και του ΥΠΕΞ (Videos – Photos)

Το Ιράν αντιμέτωπο με εσωτερική πολιτική κρίση μετά τον θάνατο Ραϊσί – Τα σενάρια

Ιράν: Ανασύρθηκε η σορός του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί – Αρνείται κάθε ανάμειξη το Ισραήλ

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν: Ποιος είναι ο Μοχάμαντ Μόχμπερ που αναλαμβάνει τα ηνία – Εκλογές σε 50 μέρες λέει το ιρανικό Σύνταγμα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter