Ιράν: Σύλληψη μουσικού για το τραγούδι – σύμβολο των διαδηλώσεων

Ιράν: Σύλληψη μουσικού για το τραγούδι – σύμβολο των διαδηλώσεων

Ο 25χρονος ιρανός μουσικός Σερβίν Χατζιπούρ, φέρεται να συνελήφθη στις 29 Σεπτεμβρίου, μέρες μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού που γράφτηκε για να αποτυπώσει την κλιμάκωση της κρατικής καταστολής κατά του φεμινιστικού κινήματος μετά τη δολοφονία της Μάχσα Αμίνι, όπως αναφέρει σε σχετικό του δημοσίευμα ο Guardian.

Σύμφωνα με μηνύματα που αναρτήθηκαν στο Twitter από την αδερφή του Χατζιπούρ και επιβεβαιώθηκαν εκ νέου από την οργάνωση Human Rights Watch, οι υπηρεσίες πληροφοριών στην επαρχία Μαζανταράν κάλεσαν τους γονείς του μουσικού και τους ενημέρωσαν για τη σύλληψή του την 1η Οκτωβρίου.

Πηγές κοντά στον καλλιτέχνη πιστεύουν ότι ο τραγουδιστής αναγκάστηκε να αφαιρέσει το τραγούδι από το Instagram όταν συνελήφθη. Έκτοτε έχει καταχωρηθεί ως γραμμένο από κάποιον άλλο, επιτρέποντας την υποβολή καταγγελιών για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα το τραγούδι να αφαιρείται από τις πλατφόρμες στις οποίες είχε ανέβει. Ωστόσο, το τραγούδι έχει ήδη κοινοποιηθεί ευρέως και συνεχίζει να ανεβάζεται από τους χρήστες στο YouTube.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο τραγούδι αναφέρονται στίχοι όπως «Για χορό στους δρόμους, για φιλιά στους αγαπημένους» και «για τις γυναίκες, τη ζωή, την ελευθερία», ένα άσμα συνώνυμο με το κύμα διαμαρτυριών μετά τον θάνατο της Αμίνι.

Πηγή: Guardian, AFP

Διαβάστε επίσης:

«Ανήσυχος» ο Λευκός Οίκος για την καταστολή των διαδηλώσεων στο Ιράν

Ιράν: Εκατόμβη νεκρών από την καταστολή των διαδηλώσεων – 41 θύματα στη Ζαχεντάν (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter