Ιράν: Ξεκίνησε η ταφή του Σουλεϊμανί

Ιράν: Ξεκίνησε η ταφή του Σουλεϊμανί

Ξεκίνησε στο Ιράν η ταφή του δολοφονηθέντος στρατιωτικού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί σε νεκροταφείο στη γενέτειρά του, την πόλη Κερμάν, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ISNA, αφού η τελετή καθυστέρησε, όταν σημειώθηκε ποδοπάτημα, με αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Σουλεϊμανί.

«Πριν από λίγα λεπτά η σορός του μεταφέρθηκε στο τμήμα ταφής των μαρτύρων στο κοιμητήριο του Κερμάν» μεταδίδει το IRNA, επισημαίνοντας ότι ξεκίνησε η τελετή.

Διαβάστε επίσης: Χάος στην κηδεία του Σουλεϊμανί- Αναβλήθηκε η ταφή μετά το ποδοπάτημα που στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους (Video)

Γερμανία: Το Ιράν έχει ευθύνη για την αποκλιμάκωση της έντασης με τις ΗΠΑ

Το Ιράν θα πρέπει να αποφύγει την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή μετά την αμερικανική επιδρομή στην οποία σκοτώθηκε ένας από τους ανώτατους στρατιωτικούς του διοικητές, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, κατακρίνοντας την Ισλαμική Δημοκρατία για όξυνση της έντασης στην περιοχή.

“Λέω σαφώς ότι το Ιράν είναι υπεύθυνο για την κλιμάκωση στην περιοχή και συνεπώς είναι ευθύνη του Ιράν να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση”, δήλωσε σε συνάντηση των Γερμανών συντηρητικών στη Βαυαρία.

Η υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι η Γερμανία θέλει μια διεθνή στρατιωτική συμμαχία να συνεχίσει να πολεμά τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. “Εάν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την αποστολή μας θα εξαρτηθεί κυρίως από την απόφαση της ιρακινής κυβέρνησης. Οι συνομιλίες για το θέμα αυτό συνεχίζονται επί του παρόντος”.

Διαβάστε επίσης: Ιρανός ΥΠΕΞ: Θα απαντήσουμε αναλογικά και νόμιμα στις ΗΠΑ

Το ΝΑΤΟ αποσύρει για λόγους ασφαλείας μέρος των δυνάμεών του από το Ιράκ

Το ΝΑΤΟ θα αποσύρει «προσωρινά» ένα μέρος του προσωπικού του από το Ιράκ, για λόγους ασφαλείας, ανέφερε ένας αξιωματούχος της Συμμαχίας.

“Λαμβάνουμε όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας. Αυτό περιλαμβάνει και την προσωρινή μετακίνηση μέρους του προσωπικού μας σε διαφορετικές τοποθεσίες, τόσο εντός όσο και εκτός του Ιράκ”, είπε η πηγή αυτή.

Ωστόσο, το ΝΑΤΟ “διατηρεί την παρουσία του στο Ιράκ”, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Σολεϊμανί: Γιατί έγινε τώρα και γιατί στο Ιράκ;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter