Ιρλανδία: Πέθανε ο δημοσιογράφος Ιαν Μπέιλι, βασικός ύποπτος μιας από τις πιο διαβόητες δολοφονίες

Ιρλανδία: Πέθανε ο δημοσιογράφος Ιαν Μπέιλι, βασικός ύποπτος μιας από τις πιο διαβόητες δολοφονίες

Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο Βρετανός δημοσιογράφος, βασικός ύποπτος για μια από τις πιο διαβόητες δολοφονίες στην Ιρλανδία, Ιαν Μπέιλι.

Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός κοντά στο σπίτι του στο Μπάντρι της κομητείας Κορκ και σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπέστη καρδιακή προσβολή.

Ο Μπέιλι έγινε γνωστός το 1996 ως ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία της Σοφί Τοσκάν Ντι Πλαντιέ, μιας Γαλλίδας σκηνοθέτιδας που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου κοντά στο εξοχικό της στο Δυτικό Κορκ.

Στις 23 εκείνης της χρονιάς , η 39χρονη βρέθηκε νεκρή κοντά στην πύλη του εξοχικού της. Η αστυνομία ανέφερε ότι υπήρχαν περίπου 50 τραύματα στο σώμα της.

Η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε ευρέως, καθώς το θύμα ήταν η σύζυγος του Ντανιέλ Τοσκάν ντι Πλαντιέ, γνωστού Γάλλου παραγωγό ταινιών.

Η αστυνομία προχώρησε δύο φορές στη σύλληψη του Μπέιλι, αλλά οι εισαγγελείς δεν του απήγγειλαν κατηγορίες, επικαλούμενοι ανεπαρκή αποδεικτικά στοιχεία, αφήνοντας το έγκλημα ανεξιχνίαστο.

Οι γαλλικές προσπάθειες έκδοσης και ένα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης απέτρεψαν τον Μπέιλι – ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την αθωότητά του – από το να εγκαταλείψει την Ιρλανδία.

«Του αφαίρεσε κάθε μορφή κανονικής ύπαρξης», δήλωσε ο Φρανκ Μπούτιμερ, δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Μπέιλι.

Η υπόθεση δίχασε ωστόσο το κοινό, με πολλούς να δηλώνουν πεπεισμένοι για την ενοχή του, ενώ άλλοι να τον θεωρούν θύμα αδικίας.

Η είδηση του θανάτου του Μπέιλι έγινε γνωστή την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, όταν ο δικηγόρος του προχώρησε σε σχετική δήλωση στο πρακτορείο ειδήσεων PA Media.

Ο Φρανκ Μπάτιμερ, ο οποίος γνώριζε τον Μπέιλι από τον Μάρτιο του 1997, είπε ότι ο πελάτης είχε διαγνωστεί με σοβαρή καρδιακή πάθηση.

«Ήξερα ότι ο Ιαν ήταν πολύ αδιάθετος και είχε καρδιακά επεισόδια πριν από τα Χριστούγεννα, ήμασταν σε επικοινωνία τις τελευταίες πέντε ημέρες, αλλά δεν ήξερα ότι ήταν σε τέτοια κατάσταση», σημείωσε μιλώντας στο PA.

Διαβάστε επίσης: Βόρεια Ιρλανδία: Μαζική απεργία Δημοσίων υπαλλήλων με μισθολογικά αιτήματα

Μεσολόγγι: Τραγικό τέλος στο θρίλερ-Βρέθηκε η σορός του Μπάμπη-Κάλεσαν ιατροδικαστή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter