Ισπανία: Δύο θάνατοι παιδιών από λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο Α

Ισπανία: Δύο θάνατοι παιδιών από λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο Α

Δύο θάνατοι παιδιών από λοιμώξεις του αναπνευστικού με βακτήριο του στρεπτόκοκκου Α καταγράφηκαν στην Ισπανία, όπου οι αρχές ανακοίνωσαν παράλληλα μία μελέτη για πιθανή αύξηση των σοβαρών κρουσμάτων έπειτα από αυτά που παρατηρήθηκαν στη Γαλλία και τη Βρετανία πρόσφατα.

Η υγειονομική αρχή της περιφέρειας της Μαδρίτης ανακοίνωσε το θάνατο δύο ανθρώπων στις 2 Δεκεμβρίου και στις 25 Οκτωβρίου έπειτα από λοιμώξεις με στρεπτόκοκκο Α, βακτήριο που προκαλεί κυρίως την οστρακιά, μια ήπια παιδική ασθένεια.

Συνολικά, 16 κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην περιφέρεια της πρωτεύουσας, η οποία «μελετά από τις 5 Δεκεμβρίου αν η συχνότητα της διεισδυτικής στρεπτοκοκκικής νόσου είναι τώρα υψηλότερη από αυτήν που εντοπίστηκε πριν από την πανδημία της Covid-19, μετά τον υγειονομικό συναγερμό που εξέπεμψε η Βρετανία», αναφέρει η ισπανική αρχή σε ανακοίνωσή της.

Στη Βρετανία, 15 θάνατοι παιδιών αποδόθηκαν σε λοίμωξη από στρεπτόκοκκο Α τις τελευταίες εβδομάδες. Παράλληλα, στη Γαλλία, οι λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο Α καταγράφουν ραγδαία αύξηση στα παιδιά, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη οι αρχές, καλώντας σε επιφυλακή.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στη Βρετανία: Ραγδαία η αύξηση των παιδικών θανάτων από στρεπτόκοκκο Α

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter