Ισπανία: Όχι πάνω από 27 βαθμούς Κελσίου το κλιματιστικό για τους δημόσιους υπάλληλους

Ισπανία: Όχι πάνω από 27 βαθμούς Κελσίου το κλιματιστικό για τους δημόσιους υπάλληλους

Οι Ισπανοί δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να υπομείνουν υψηλότερες θερμοκρασίες στο χώρο εργασίας αυτό το καλοκαίρι, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει μέτρα εξοικονόμησης της ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να μειώσει τους λογαριασμούς ρεύματος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απεξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Ειδικότερα, το σχέδιο που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την υιοθέτηση ελέγχων  θερμοκρασίας στα δημόσια γραφεία, μαζική εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στις στέγες δημόσιων κτιρίων και τη ενθάρρυνση της τηλεργασίας.

Πρακτικά, η συγκεκριμένη δέσμη μέτρων σημαίνει πως ο κλιματισμός σε γραφεία σε χώρους εργασίας δεν πρέπει να ρυθμίζεται χαμηλότερα από 27 βαθμούς Κελσίου και 19 βαθμούς τον χειμώνα, ενώ σύσταση γίνεται σε όσους εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες για τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς ή ποδηλάτου.

Υπενθυμίζεται ότι και η Ιταλία ανακοίνωσε το προηγούμενο διάστημα σχέδια περιορισμού του κλιματισμού με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας για αυτό το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης: Ιταλία: Σε εφαρμογή η «Επιχείρηση Θερμοστάτης» για εξοικονόμηση ενέργειας στον κλιματισμό

Πηγή: Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter