Ισπανία: Το ακροδεξιό Vox θέλει κατάργηση των νόμων περί ισότητας – Παροχολογία Σάντσεθ, αναδίπλωση Φεϊχό

Ισπανία: Το ακροδεξιό Vox θέλει κατάργηση των νόμων περί ισότητας – Παροχολογία Σάντσεθ, αναδίπλωση Φεϊχό

Τα προγράμματά τους παρουσίασαν αυτή την Παρασκευή τα κόμματα στην Ισπανία, εν όψει εκλογών. Το ακροδεξιό κόμμα Vox προτείνει την επιστροφή της αρμοδιότητας για την Υγεία, την εκπαίδευση, την ασφάλεια και τη δικαιοσύνης στο κράτος. O ηγέτης του Λαϊκού κόμματος αναδιπλώθηκε σε σχέση με το καταλανικό ζήτημα ενώ ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έκανε υποσχέσεις για παροχές.

Αν-ισότητα και δεξιός φιλελευθερισμός

Επίσης,  περιλαμβάνει την κατάργηση των νόμων που πέρασε το Σοσιαλιστικό κόμμα με το μέτωπο υπό τους Podemos, για την ευθανασία, τις αμβλώσεις και αυτό που είναι γνωστό ως τρανς νόμο ακόμα και  την κατάργηση του υπουργείου Ισότητας. Στο πρόγραμμά τους 178 σελίδων, εξετάζουν επίσης την εξάλειψη «όλης της νομοθεσίας για το φύλο και που καθορίζει τις εργασιακές διαφορές μεταξύ των Ισπανών με βάση το φύλο, τη φυλή ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητά τους».

Η οικονομική του πρόταση προσιδιάζει σε εκείνη του Λαϊκού κόμματος. Περιλαμβάνει τον τερματισμό της προοδευτικότητας του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, τη μείωση του εταιρικού φόρου από 25% στο 15%, την κατάργηση του φόρου περιουσίας και του φόρου κληρονομιών και δώρων. 

Αναδίπλωση για Καταλωνία

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του Λαϊκού κόμματος, Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο El Periódico de España ότι θα διατηρήσει το τραπέζι διαλόγου με τα καταλανικά κόμματα ανεξαρτησίας εάν φτάσει στο παλάτι Moncloa. Μετά τον σάλο και την κατάπληξη που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στο Καταλανικό Λαϊκό κόμμα, ο Φεϊχό αναδιπλώθηκε. 

«Το διμερές τραπέζι που δημιούργησε ο Σάντσεθ με το κίνημα ανεξαρτησίας, στο οποίο η κυβέρνηση της Ισπανίας και η καταλανική κυβέρνηση αντιμετωπίζονται ως ίσες, θα απενεργοποιηθεί εάν ο Φεϊχό λάβει την πλειοψηφία της εμπιστοσύνης των Ισπανών», λένε πηγές του Λαϊκού κόμματος. Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, ζήτησε υποστήριξη για «αυτούς που ψήφισαν υπέρ του Λαϊκού κόμματος και ντρέπονται για τα σύμφωνα με τον Αμπασκάλ». Ο Σάντσεθ αναφέρεται στις συμφωνίες που έκαναν τα δύο κόμματα σε τοπικό επίπεδο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο ακροδεξιό μόρφωμα να μπει σε μια σειρά από δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. 

Παροχολογία Σάντσεθ

Στην παρουσίαση του προγράμματος του Σοσιαλιστικού κόμματος, ο Σάντσεθ υποσχέθηκε δωρεάν αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι την ηλικία των 24 ετών και δωρεάν πανεπιστημιακές σπουδές ή ανώτερη επαγγελματική κατάρτιση για όσους περνούν τα μαθήματα την πρώτη φορά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter