Ισπανία: Υποχρεωτική η μάσκα εντός της σχολικής τάξης για μαθητές άνω των 6 ετών

Ισπανία: Υποχρεωτική η μάσκα εντός της σχολικής τάξης για μαθητές άνω των 6 ετών

Η ισπανική κυβέρνηση παρουσίασε την Πέμπτη το σχέδιό της για το άνοιγμα των σχολειών, θέτοντας ως υποχρεωτική τη χρήση μάσκας εντός της τάξης για μαθητές άνω των έξι ετών.

Αν και υπήρξαν φήμες για αναβολή της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου σε περιοχές που πλήττονται από την έξαρση της πανδημίας, εν τούτοις το ισπανικό υπουργείο Υγείας τόνισε ότι το κλείσιμο των σχολείων θα αποτελέσει την έσχατη λύση για την κυβέρνηση.

«Θα πρέπει να εξετασθεί κατά περίπτωση. Δεν είναι άσπρο-μαύρο», διευκρίνισε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους υπουργούς Παιδείας και Περιφερειακής Πολιτικής.

Σε ερώτηση για το εάν οι γονείς θα μπορέσουν να κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι, η υπουργός Παιδείας Ισαμπέλ Θελά σημείωσε ότι τα σχολεία είναι «ασφαλέστερα από πολλές άλλες τοποθεσίες», αν και αναγνώρισε ότι «δεν υπάρχει μέρος με μηδενικό κίνδυνο»

Εκτός από τη χρήση μάσκας, τα παιδιά πρέπει να κρατούν μεταξύ τους 1,5 μέτρο απόσταση, ενώ οι μαθητές του δημοτικού σχολείου θα χωριστούν σε ολιγομελή τμήματα και θα κάνουν χωριστά διαλείμματα.

Πριν από την ανακοίνωση της κυβέρνησης, οι 17 περιφέρειες της Ισπανίας είχαν ετοιμάσει τα δικά τους σχέδια επιστροφής στο σχολείο, με πολυάριθμες παραλλαγές χρήσης μάσκας, μέτρων υγιεινής και μειωμένου αριθμού μαθητών ανά σχολική αίθουσα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter