Ισραήλ: «Εμφύλιος» στην πρωθυπουργική οικογένεια μετά τις αναρτήσεις του Γιαΐρ Νετανιάχου

Ισραήλ: «Εμφύλιος» στην πρωθυπουργική οικογένεια μετά τις αναρτήσεις του Γιαΐρ Νετανιάχου

Ενδοοικογενειακές τριβές σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο προκαλούν οι αναρτήσεις του γιου του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζεμιν Νετανιάχου, Γιαΐρ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τις μαζικότατες διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα κατά της αμφιλεγόμενης δικαστικής ρύθμισης της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post αμφότεροι ο Μπέντζαμιν και η σύζυγός του Σάρα Νετανιάχου φέρονται να ζήτησαν από τον γιό τους να ελαττώσει την παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου με αναρτήσεις του κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις πολύμηνες μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα κατά της αμφιλεγόμενης δικαστικής ρύθμισης της κυβέρνησης.

Στο ειδησεογραφικό ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι ο Γιαΐρ ανέστειλε ασυνήθιστα τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Νετανιάχου ότι «ανέβαλε την αμφιλεγόμενη δικαστική ρύθμιση».

Ο Γιαΐρ το έκανε αυτό κατόπιν αιτήματος των γονέων του, οι οποίοι του ζήτησαν να σταματήσει να «τιτιβίζει» και να «ηρεμήσει», ώστε να μην προσελκύσει υπερβολική προσοχή και θυμό.

Ο Γιαΐρ Νετανιάχου είναι γνωστός ως ένας από τους πιο επιφανείς υπερασπιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του πατέρα του Νετανιάχου και του κόμματος Λικούντ του οποίου ηγείται.

Ωστόσο, τα πρόσφατα εξτρεμιστικά σχόλια και αναρτήσεις του Γιαΐρ έχουν τροφοδοτήσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση και τον Νετανιάχου, ενώ έχουν προκαλέσει και διαμάχη στις εξωτερικές σχέσεις του Ισραήλ.

Πηγή: Haaretz, Jerusalem Post

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Θεσμικό πραξικόπημα

Ισραήλ: Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter