Ισραήλ: «Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα» – Πόλεμος σε δυο μέτωπα

Ισραήλ: «Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα» – Πόλεμος σε δυο μέτωπα

Ενώ οι αιματοχυσίες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς συνεχίζονται για πέμπτη μέρα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού που μίλησε την Τετάρτη στο Fox News δήλωσε πως: «Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα».

Την ίδια ώρα, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι ήχησαν σειρήνες και στο κεντρικό Ισραήλ νωρίτερα το απόγευμα. Οι νεκροί στη Γάζα έχουν ξεπεράσει τους 1.100 και οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 5.300, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, ενώ μήνυμα στα κινητά των Ισραηλινών σε όλη τη χώρα τους προειδοποιούν: «Μείνετε στα καταφύγια».

Το ηλεκτρικό ρεύμα έχει πλέον κοπεί σε ολόκληρη τη Γάζα, καθώς έχει σταματήσει να λειτουργεί ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ενέργειας, επιβεβαίωσε το υπουργείο Ενέργειας της περιοχής. Ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ενέργειας που τροφοδοτεί την περιοχή έχει ξεμείνει από καύσιμα λόγω του ισραηλινού αποκλεισμού ενώ οι προμήθειες νερού και τροφής θα μειωθούν επίσης τις επόμενες ημέρες.

Πόλεμος σε δύο μέτωπα

Ο Ισραηλινός στρατός, καλείται πλέον, να αντιμετωπίσει δυο μέτωπα. Πέρα από τη Γάζα και την Χαμάς, έχει πλέον να αντιμετωπίσει και τη Χεζμπολάχ, που ξεκίνησε χτυπήματα από τα βόρεια.

Ο Μαρκ Ρέγεφ, ανώτερος σύμβουλος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε στο Sky News ότι «ανησυχεί εδώ και αρκετό καιρό» ότι η Χεζμπολάχ θα «κλιμακώσει την κατάσταση».

«Δεν θέλουμε να δούμε μια κλιμάκωση στο βορρά, αλλά αν μας επιβληθεί πόλεμος δύο μετώπων, δεν θα εκπλαγούμε. Είμαστε προετοιμασμένοι, είμαστε έτοιμοι και θα επικρατήσουμε», όπως σημείωσε ο ίδιος.

Διαβάστε σχετικά: Εικόνες σοκ στη Μέση Ανατολή: Θηριωδίες χωρίς τέλος για 5η ημέρα – Παγκόσμια ανησυχία για κλιμάκωση του πολέμου (Video)

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter