Ισραηλινό πλήγμα στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό – Νεκρός ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης (Photos)

Ισραηλινό πλήγμα στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό – Νεκρός ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης (Photos)

Το προξενείο του Ιράν και την κατοικία του Ιρανού πρεσβευτή στη Δαμασκό στόχευσε το Ισραήλ το μεσημέρι της Δευτέρας 1 Απριλίου, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Ιρανός πρεσβευτής δεν τραυματίστηκε από την αεροπορική επιδρομή, ενώ το αραβόφωνο Al Alam TV του Ιράν, αναφέρει ότι το κτίριο του ιρανικού προξενείου στη Συρία καταστράφηκε.

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε «εχθρικούς στόχους» στα περίχωρα της Δαμασκού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο της Συρίας. Λίγο νωρίτερα, το SANA έκανε λόγο για μια «έκρηξη» που ακούστηκε κοντά στη Δαμασκό.

Εν τω μεταξύ, το ειδησεογραφικό δίκτυο της Σαουδικής Αραβίας, επικαλούμενο ιρανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει ότι ο ανώτερος αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης Μοχάμαντ Ρέζα Ζαχεντί, σκοτώθηκε στο ισραηλινό χτύπημα στη Δαμασκό, ενώ οι νεκροί είναι συνολικά οκτώ.

Ο Ζαχεντί βρισκόταν εδώ και αρκετά χρόνια στη Συρία και ουσιαστικά μεσολαβούσε μεταξύ Σύρων και μελών της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με το Al Arabiya, υπήρχε συνάντηση των Φρουρών της Επανάστασης με μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ την ώρα της επίθεσης κι αν επιβεβαιωθεί ότι ήταν στοχευμένο το πλήγμα, ενδεχομένως να πυροδοτηθεί περαιτέρω ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Οι πρώτες αντιδράσεις από τη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Faisal al-Miqdad, δήλωσε από την ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό: «Καταδικάζουμε σθεναρά αυτήν την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που στόχευσε το κτίριο του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό και οδήγησε στο μαρτύριο πολλών αθώων ανθρώπων. Το Ισραήλ δεν θα μπορέσει να επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ Ιράν και Συρίας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής του Ιράν στη Δαμασκό, Hussein Akbari, δήλωσε: «Η ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα της σιωνιστικής οντότητας, η οποία δεν αναγνωρίζει κανέναν διεθνή νόμο και κάνει ό,τι είναι απάνθρωπο για να πετύχει αυτό που θέλει».

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Τηλεδιάσκεψη για τη σχεδιαζόμενη επίθεση στη Ράφα – Ποιοι θα συμμετέχουν

Η πείνα θερίζει μικρά παιδιά στη Γάζα

Γάζα: «Δεκάδες πτώματα στο νοσοκομείο Σίφα» – Αποσύρουν άρματα οι Ισραηλινοί

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter