Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αττική – Τσελέντης: Θεωρώ ότι ήταν ο κύριος

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αττική – Τσελέντης: Θεωρώ ότι ήταν ο κύριος

Ισχυρός σεισμός 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την Πάρνηθα, “χτύπησε” την Αθήνα, Ο σεισμός σημειώθηκε 23 χιλιόμετρα βοριοδυτικά της Αθήνας και 4 χιλιόμετρα βόρεια της Μαγούλας, με εστιακό βάθος στα 13 χιλιόμετρα.

Άκης Τσελέντης: Εκτιμώ ότι ήταν ο κύριος σεισμός

Την εκτίμηση ότι επρόκειτο για την κύρια σεισμική δόνηση εξέφρασε ο διευθυντής του γεωδυναμικού ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν φαίνεται να δίνει μεγαλύτερης έντασης δονήσεις, ενώ επισήμανε ότι θα ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί.

Ήδη έχουν σημειωθεί αρκετές δονήσεις ορισμένες από τις οποίες ξεπέρασαν και τα 4 Ρίχτερ.

Νωρίτερα, μιλώντας στο documentonews.gr, ο κ. Τσελέντης δήλωσε ότι έσπασε το δυτικό κομμάτι του ρήγματος της Πάρνηθας.

Ευθύμιος Λέκκας

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:13 στην Αττική. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο και στην κεντρική Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Μικροτραυματισμοί από θραύσματα από τον ισχυρό σεισμό στην Αττική

Τα παραπάνω τόνισε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρινίζοντας ότι δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα το ρήγμα που τον προκάλεσε, δηλαδή εάν προέρχεται από το ίδιο ρήγμα που προκάλεσε τον φονικό σεισμό του 1999 ή από κάποιο παρακλάδι αυτού.

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι θα πρέπει οι πολίτες για τις επόμενες ώρες να είναι ήρεμοι, ενώ επισήμανε ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν τη μετασεισμική δραστηριότητα μέχρι να βεβαιωθούν εάν ήταν ο κύριος σεισμός.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς και ζημιές

Σε ανακοίνωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, αφού αναφέρθηκε στα στοιχεία του σεισμού, επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς και ζημιές.

Διαβάστε επίσηςΒίντεο από την στιγμή του ισχυρού σεισμού στην Αττική

Οι ζημιές που έχουν αναφερθεί ως τώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει ως τώρα, είναι μια παλαιά κατοικία στη Δραπετσώνα, και ένα ακατοίκητο σπίτι στα Πετράλωνα, επίσης έχουν πέσει προσόψεις στο Αιγάλεω και τη Δραπετσώνα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ ενώ το ΕΚΑΒ έχει λάβει κλείσει για μικροτραυματισμούς από θραύσματα και σπασμένα τζάμια. 

Επίσης τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας παρουσίασαν πρόσκαιρα προβλήματα, λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με την κυβερνητική αντίδραση, από την πρώτη στιγμή οι κ.κ. Χρυσοχοϊδης και Χαρδαλιάς είναι στο συντονιστικό και ο πρωθυπουργός ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις στο γραφείο του.

Σε ετοιμότητα και οι Ένοπλες Δυνάμεις, αν και εφόσον χρειαστεί.

Και ο κ. Πέτσας έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας ότι στην Ελλάδα γνωρίζουμε από σεισμούς και κάλεσε τους πολίτες να είναι ενημερωμένοι.

Η πυροσβεστική έχει λάβει δεκάδες κλήσεις, σοβαρά είναι τα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ σημειώθηκαν και πρόσκαιρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Διαβάστε επίσης: Συνεχείς οι μετασεισμοί στην Αθήνα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter