Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι προσπαθεί να πείσει τις Ιταλίδες να κάνουν παιδιά

Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι προσπαθεί να πείσει τις Ιταλίδες να κάνουν παιδιά
Giorgia Meloni (AP Photo/Hussein Malla)

Πιστή στις… παραδοσιακές αρχές του συντηρητισμού, τον οποίο εκφράζει από τα χρόνια της νιότης της στον νεοφασιστικό χώρο, εμφανίστηκε σε παρέμβαση της η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, στην οποία αναφέρθηκε στο φαινόμενο της υπογεννητικότητας και στις αιτίες που, κατά την άποψή της, συνέβαλαν στην δημιουργία του.

«Το να μην κάνεις παιδιά, εξαιτίας της καριέρας, δεν είναι ελευθερία», δήλωσε η Μελόνι, κατά την παρέμβασή της σε ημερίδα που οργανώθηκε στην Ρώμη.

«Κάποιοι κακοί δάσκαλοι αποφάσισαν ότι ο ρόλος του γονέα είναι ξεπερασμένος. Μπορούμε να επενδύσουμε χρήματα, να κάνουμε σημαντικές επιλογές, αλλά αυτό δεν οδηγεί σε κανένα αποτέλεσμα, αν δεν αλλάξουμε, στην πηγή της, την δραματική τάση υπογεννητικότητας η οποία βάζει τροχοπέδη στην ανάπτυξη του έθνους μας», συμπλήρωσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την Μελόνι «καμία παρέμβαση δεν θα είναι ποτέ αρκετή, αν δεν αλλάξει η θέση που επικράτησε επί χρόνια, η οποία υποστήριζε ότι κάνοντας παιδί, μπορείς να χάσεις την ελευθερία, τα όνειρα, την καριέρα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την ομορφιά σου».

Παρένθετη μητρότητα

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, τέλος, με αναφορά στην παρένθετη μητρότητα, τόνισε: «η ενοικιαζόμενη μήτρα είναι απάνθρωπη πρακτική, διότι τα παιδιά δεν είναι εμπόρευμα που πωλείται στα μαγαζιά. Σύντομα, θα αποτελέσει οικουμενικό αδίκημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ημερών, αντίστοιχη τοποθέτηση για την παρένθετη μητρότητα είχε κάνει με διακήρυξη του και το γραφείο Δογμάτων του Βατικανού, το οποίο στο σχετικό κείμενο υποστήριζε ότι η παρένθετη μητρότητα παραβιάζει τόσο την αξιοπρέπεια της παρένθετης μητέρας όσο και του παιδιού. Όπως σημειώνεται κάθε παιδί «έχει το δικαίωμα να έχει μια πλήρως ανθρώπινη (και όχι τεχνητά προκαλούμενη) συγγένεια και να λάβει το δώρο μιας ζωής που εκδηλώνει τόσο την αξιοπρέπεια του δότη όσο και εκείνη του δέκτη».

Επίσης σημειώνεται πως στην διακήρυξη του το Βατικανό έκανε αναφορά και στην θεωρία των φύλων, αλλά και στις επεμβάσεις επιβεβαίωσης- διόρθωσης φύλου, για τις οποίες σημείωσε πως: «Οποιαδήποτε επέμβαση αλλαγής φύλου, κατά κανόνα, απειλεί τη μοναδική αξιοπρέπεια που έχει λάβει το άτομο από τη στιγμή της σύλληψης».

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Διαγραφή φοιτητικού χρέους 7,4 δισ. δολαρίων με απόφαση Μπάιντεν

Γερμανία: Οι γερμανικές Αρχές αντιμετωπίζουν ως επικίνδυνο συνέδριο για την Παλαιστίνη

Χονγκ Κονγκ: Φυλακίστηκε ο πρώτος Ευρωπαίος πολίτης βάσει του νέου δρακόντειου νόμου για την ασφάλεια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter