Ιταλία-Νάπολη: Βίαιη απάντηση της αστυνομίας σε διαδήλωση φοιτητών κατά του ΝΑΤΟ και υπέρ της Παλαιστίνης (Video)

Ιταλία-Νάπολη: Βίαιη απάντηση της αστυνομίας σε διαδήλωση φοιτητών κατά του ΝΑΤΟ και υπέρ της Παλαιστίνης (Video)

Αστυνομικοί στη Νάπολη συγκρούστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας με διαδηλωτές κατά του ΝΑΤΟ και υπέρ της Παλαιστίνης, όταν περίπου σαράντα φοιτητές προσπάθησαν να φτάσουν μέχρι την είσοδο του θεάτρου San Carlo, όπου πραγματοποιείτο συναυλία για τα 75 χρόνια του ΝΑΤΟ.

Οι αστυνομικοί έκλεισαν τον δρόμο κάνοντας χρήση γκλοπ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τρεις νεαροί διαδηλωτές τραυματίστηκαν στο πρόσωπο. Συνολικά αναφέρεται ότι χτυπήθηκαν οκτώ διαδηλωτές.

Με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, κάθε μέρα παρατηρείται αύξηση της έντασης στις ιταλικές πλατείες και ιδιαίτερα στα πανεπιστήμια. Πρώτα στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο, μετά στη Scuola Normale Superiore.

Όπως αναφέρεται το παράδειγμά τους θα ήθελαν να ακολουθήσουν και οι καθηγητές των πανεπιστημίων της Φλωρεντίας και της Πίζας ζητώντας να ακυρωθεί η πρόσκληση του Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας για επιστημονική συνεργασία με το Ισραήλ.

Ωστόσο η πρόεδρος της Ιταλικής Εβραϊκής Κοινότητας (UCEI), Noemi Di Segni, μίλησε για «μποϊκοτάζ» των ισραηλινών πανεπιστημίων προσθέτοντας πως είναι «το πιο παράλογο πράγμα που έχουμε ακούσει» και που «δεν ευνοεί τον διάλογο, την ειρήνη, τη γνώση και την εμβάθυνση, είτε πρόκειται για ισραηλινά πανεπιστήμια, είτε για μεμονωμένους καθηγητές, είτε ακόμη και για θέματα της εβραϊκής θρησκείας».

Στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, περισσότεροι από 200 καθηγητές, διδακτορικοί φοιτητές και τεχνικό-διοικητικό προσωπικό υπέγραψαν έκκληση ζητώντας από τους εκπροσώπους τους να μην συμμετάσχουν στο κάλεσμα επιστημονικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

Η κατάσταση έχει «παγώσει» και στο Μπάρι, όπου έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Τρίτη, έκτακτη συνεδρίαση της Ακαδημαϊκής Συγκλήτου για να συζητηθεί η συμφωνία με το Ισραήλ. Ο πρύτανης του πανεπιστημίου έχει επίσης παραιτηθεί από το Ίδρυμα Med-Or. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των υπογραφών στην εθνική ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στο Υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει να αυξάνεται: έχουν φτάσει σχεδόν τις 2.500.

Διαβάστε επίσης:

Νάιτζελ Φάρατζ: Ο «κύριος Brexit» φλερτάρει με τον Τραμπ – Θα γίνει ο εργοδότης του;

Ρωσία: Πλημμύρες απειλούν την περιφέρεια Κουργκάν – Σε κίνδυνο χιλιάδες άνθρωποι (Photos)

Ολική έκλειψη Ηλίου: Εκατομμύρια άνθρωποι την παρακολούθησαν – Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα (Photos -Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter