Ιταλία: Κέρδη για την δεξιά στις δημοτικές εκλογές

Ιταλία: Κέρδη για την δεξιά στις δημοτικές εκλογές

Τα exit poll που έδειχναν σημαντικά κέρδη για την ευρύτερη δεξιά επιβεβαίωσαν οι κάλπες των δημοτικών εκλογών της Κυριακής στην Ιταλία, καθώς πόλεις της Λ’ Άκουιλα, του Παλέρμο και της Γένοβας εξέλεξαν από τον πρώτο γύρο κεντροδεξιό δήμαρχο.

Στην Πάρμα και στη Βερόνα θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος, με την κεντροαριστερά να έχει προβάδισμα, ενώ στο Καταντζάρο της Καλαβρίας θα στηθούν και πάλι οι κάλπες στις 26 Ιουνίου, με τον υποψήφιο δήμαρχο της συντηρητικής συμμαχίας να έχει το προβάδισμα.

Οι Ιταλοί πολιτικοί αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η κεντροδεξιά συμμαχία στις τοπικές αυτές εκλογές κατάφερε να κερδίσει τις μεγαλύτερες πόλεις. Προκύπτει, βέβαια, ένα θέμα «εσωτερικής διαχείρισης της νίκης», καθώς σχεδόν σε όλη την χώρα, πρώτη δύναμη της δεξιάς συμμαχίας αναδεικνύονται τα νεοφασιστικά «Αδέλφια της Ιταλίας», της Τζόρτζια Μελόνι. Δεύτερο κόμμα της κεντροδεξιάς είναι η ξενοφοβική και υπερσυντηρική Λέγκα, και μόλις τρίτο η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι.

Σε ό,τι αφορά, δε, την προοδευτική συμμαχία, καταγράφεται σαφής σκεπτικισμός. H συμμαχία της κεντροαριστεράς με το κίνημα Πέντε Αστέρων δεν απέδωσε, και ο ηγέτης των «πεντάστερων» και πρώην πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, πολύ σύντομα κινδυνεύει να αντιμετωπίσει ηχηρές εσωκομματικές αμφισβητήσεις.

Πηγή: Domani, AFP

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Πρώτοι στις δημοσκοπήσεις οι νεοφασίστες «Αδελφοί της Ιταλίας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter