Ιταλία: Πρώτοι στις δημοσκοπήσεις οι νεοφασίστες «Αδελφοί της Ιταλίας»

Ιταλία: Πρώτοι στις δημοσκοπήσεις οι νεοφασίστες «Αδελφοί της Ιταλίας»

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει σε Ιταλία και Ευρώπη η είδηση της δημοσκοπικής πρωτιάς του νεοφασιστικού κόμματος «Τα Αδέλφια της Ιταλίας» (Fratelli d’ Italia), οι οποίοι πραγματοποιούν αυτή την περίοδο στο Μιλάνο την προγραμματική του συνέλευση με τέσσερις χιλιάδες συμμετέχοντες.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της εταιρίας ερευνών κοινής γνώμης SWG, οι «Αδελφοί της Ιταλίας» συγκεντρώνουν στις προτιμήσεις 22%, ενώ το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα «πείθει» το ίδιο ποσοστό πολιτών. Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι έρχεται τρίτη με 16% και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων «αγγίζουν» το 13%.

Το ακροδεξιό κόμμα, που θεωρείται πιο ακραίο σε επίπεδο αντιμεταναστευτικής πολιτικής από την επίσης ακροδεξιά Λέγκα έχει στο σύμβολό του την φασιστική φλόγα που καίει και δεν έχει καταδικάσει το φασιστικό παρελθόν της Ιταλίας, ενώ έχει για ηγέτη του την πρώην υπουργό Νέας Γενιάς των κυβερνήσεων Μπερλουσκόνι, Τζόρτζια Μελόνι.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ότι αφορά το ζήτημα των σχέσεων της Ρώμης με τις Βρυξέλλες η Μελόνι θεωρείται αυστηρή επικριτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μέχρι πρότινος εξεθείαζε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πριν μεταβάλλει τη θέση της υπέρ της Ουκρανίας.

Πήγή: Deutche Welle

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter