Ιταλία: Νοικιάζει ο Ζελένσκι τη βίλα του σε Ρώσους; – Διαψεύδει η εταιρεία real estate

Ιταλία: Νοικιάζει ο Ζελένσκι τη βίλα του σε Ρώσους; – Διαψεύδει η εταιρεία real estate

Η τοπική εφημερίδα του Λιβόρνο, Il Tirreno, κυκλοφόρησε την Τετάρτη 31 Αυγούστου με μια αποκάλυψη που εκπλήσσει στο άκουσμά της: ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι νοίκιασε τη βίλα του στο Φόρτε ντέι Μάρμι στην Τοσκάνη σε ρώσους υπηκόους, έναντι 50.000 ευρώ για το μήνα Αύγουστο μόνο. Το θέμα πήρε έκταση, με τα μεγάλα Μέσα της βόρειας Ιταλίας, όπως η Corriere della Sera και η La Stampa, να εξετάζουν το ζήτημα.

Μια απίστευτη ιστορία

Σύμφωνα με την Il Tirreno, ένα ζευγάρι Ρώσων που ζουν στο Λονδίνο νοίκιασαν τον Αύγουστο την παραθαλάσσια βίλα του ουκρανού προέδρου, ο οποίος είχε παροτρύνει τους Ιταλούς να μην φιλοξενήσουν ρώσους τουρίστες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια ρωσίδα πολίτης ανέβασε φωτογραφίες από τον χώρο του κήπου της βίλας στο διαδίκτυο. Συνεχίζει αναφέροντας ότι το πρακτορείο real estate που διαχειρίζεται τη βίλα ενεπλάκη αρχικά σε διαπραγματεύσεις με ένα γκρουπ κορεατών τουριστών, όμως δεν κατέληξε ποτέ σε συμφωνία. Μετά το φιάσκο αυτό, η βίλα «παραδόθηκε» στους Ρώσους, όπως γράφει σκωπτικά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti. Η τοπική εφημερίδα μάλιστα παρουσιάζει μια σύντομη συνομιλία στα ρώσικα από ρωσικό τηλεφωνικό αριθμό, με την υποτιθέμενη ρωσίδα που νοίκιασε τη βίλα ως απόδειξη της καταγωγής των ενοικιαστών…

Κατηγορηματική άρνηση

Το θέμα πήρε έκταση, με άλλα μεγάλα Μέσα της Βόρειας Ιταλίας να ερευνούν το ζήτημα. Στην La Stampa γράφεται ότι ο επικεφαλής της εταιρείας real estate που διαχειρίζεται τη βίλα του Ζελένσκι, Κλαούντιο Σαλβίνι, αρνείται ότι νοίκιασε τη βίλα σε ρώσους υπήκοους. «Αυτό που γράφτηκε είναι fake news», αναφέρει χαρακτηριστικά. Η εν λόγω βίλα είναι της συζύγου του Ζελένσκι, ενώ είναι εγγεγραμμένη σε ιταλική εταιρεία που ανήκει σε μια άλλη εταιρεία με έδρα την Κύπρο. Η σύζυγος του Ζελένσκι έδωσε την άδεια στην εταιρεία να κανονίζει τις ενοικιάσεις της βίλας με μόνο περιορισμό τον αποκλεισμό των Ρώσων, είπε ο κος Σαλβίνι. Συνέχισε λέγοντας ότι μπορεί να πέρασαν ρώσοι ως επισκέπτες από τη βίλα, αλλά όχι ως ενοικιαστές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter