Ιταλία: «Ντέρμπι» νεοφασιστών και Κεντροαριστεράς στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την παραίτηση Ντράγκι

Ιταλία: «Ντέρμπι» νεοφασιστών και Κεντροαριστεράς στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την παραίτηση Ντράγκι

Έντονη ανησυχία προκαλεί η είδηση της δημοσκοπικής πρωτιάς του νεοφασιστικού κόμματος «Αδελφοί της Ιταλίας» (Fratelli d’ Italia), στον απόηχο της παραίτησης του πρώην πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι και ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου, οι οποίες αναμένεται να εξελιχθούν σε «ντέρμπι» μεταξύ Ακροδεξιάς και Κεντροαριστεράς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας ερευνών κοινής γνώμης Termometro Politico, οι «Αδελφοί της Ιταλίας» συγκεντρώνουν 23,7% (+0,7% σε σχέση με μία εβδομάδα πριν), αποκτώντας αισθητό προβάδισμα έναντι της επίσης ακροδεξιάς Λέγκας του Ματέο Σαλβίνι που υποχώρησε στο 15,4% (-0,6%).

Στον αντίποδα, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα έφτασε το 22,7% (+0,4%) και αναδεικνύεται στον κύριο πόλο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων υποχώρησε στο 11,9% (-0,5%). Τέλος, Αριστερά, Οικολόγοι αλλά και Φιλελεύθεροι παραμένουν σε χαμηλά ποσοστά χωρίς μεγάλες μεταβολές.

Το Forza Italia του Μπερλουσκόνι, που κατά πολλούς θεωρείται πως μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επόμενη ημέρα στην Ιταλία αν δεν προκύψει αυτοδυναμία για Ιταλούς Αδερφούς και Λέγκα, βρίσκεται στο 7,6% (-0,3%).

Η δημοσκόπηση της Termometro Politico πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, όταν επιβεβαιώθηκε η παραίτηση Ντράγκι, μετά την απροθυμία στήριξης της κυβέρνησης εθνικής ενότητας από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, την Λέγκα και το Forza Italia.

Διαβάστε επίσης:

Καταιγιστικές εξελίξεις στην Ιταλία: Παραιτήθηκε ο Μάριο Ντράγκι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter