Ιταλία: Στον αέρα η προσπάθεια της Τζ. Μελόνι να νομιμοποιήσει το ναζιστικό παρελθόν της

Ιταλία: Στον αέρα η προσπάθεια της Τζ. Μελόνι να νομιμοποιήσει το ναζιστικό παρελθόν της

Σε τρεις γλώσσες προσπάθησε να πείσει η Τζόρτζια Μελόνι ότι η ιταλική δεξιά έχει απομακρυνθεί από τη φασιστική ιδεολογία εδώ και…δεκαετίες.

H Libération εν όψει των εθνικών εκλογών στην Ιταλία στις 25 Σεπτεμβρίου σκιαγραφεί το παρελθόν της ηγέτιδας των «Αδελφών της Ιταλίας» Τζόρτζια Μελόνι, η οποία θεωρείται η πιο πιθανή επιλογή για να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας. “Η Μελόνι επιχειρεί να ξεχαστεί η ετικέτα του νεοφασισμού τον οποίο φέρει για να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους του κέντρου”.

Από τα 15 της μόλις χρόνια αποτελεί μέλος του Movimento Sociale Italiano (MSI), κόμμα που ιδρύθηκε μετά τον Β’Π.Π. από νοσταλγούς της δικτατορίας του Μουσολίνι.

Χαρακτηριστικά αναφέρει σε τηλεοπτική εκπομπή γαλλικού καναλιού το 1996 ότι “ο Μουσολίνι ήταν ένας καλός πολιτικός που αντίστοιχο του δεν υπάρχει τα τελευταία 50 χρόνια”. Το 1995 το κόμμα μετονομάστηκε σε National Alliance (AN), ως συντηρητικό ακροδεξιό με σκοπό να αφήσει πίσω του τις φασιστικές του ρίζες και σύντομα η Μελόνι εξελίχθηκε σε πρόεδρος της νεολαίας του ΑΝ. Πολλά από τα μέλη των Αδελφών της Ιταλίας είναι επίσης πρώην μέλη του, όπως ο Carlo Fidanza ο οποίος στο παρελθόν έχει προβεί και σε ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Στις 11 Αυγούστου απάντησε στις πιέσεις του τύπου για το παρελθόν της ότι «Αυτή είναι η εποχή που η ιταλική δεξιά θα πετάξει τον φασισμό στο καλάθι των αχρήστων και θα καταδικάσει την καταπίεση της δημοκρατίας και των αντισημιτικών νόμων”.

Διαβάστε επίσης

Ιταλία: Υποψήφιος της Μελόνι αποπέμπεται από το κόμμα επειδή εκθείασε Χίτλερ και Πούτιν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter