Ιταλία: Σύλληψη αρχιμαφιόζου της Κόζα Νόστρα στο Παλέρμο (Video)

Ιταλία: Σύλληψη αρχιμαφιόζου της Κόζα Νόστρα στο Παλέρμο (Video)

Τη σύλληψη του ιταλού αρχιμαφιόζου Ματέο Μεσίνα Ντενάρο ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ιταλική αστυνομία, με τον βρετανικό  Guardian να δίνει στη δημοσιότητα οπτικό υλικό από τη σύλληψή του.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 9:35 το πρωί της Δευτέρας, όταν ο φυγόδικος αρχιμαφιόζος βγήκε από κλινική μέσα σε όχημα των καραμπινιέρι και φρουρούμενος από ισχυρές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, ο «αρχινονός» βρισκόταν στην κλινική Λα Μανταλένα του Παλέρμο, όπου πραγματοποιούσε εξετάσεις λόγω ογκολογικού προβλήματος.

Ποιος είναι ο Ματέο Μεσίνα

Ο 60χρονος Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, με το παρατσούκλι «Diabolik», θεωρήθηκε κάποτε υποψήφιος για αφεντικό της σικελικής μαφίας, μετά το θάνατο του Μπερνάρντο Προβεντσάνο, το 2016, και του Σαλβατόρε Ρίινα, το 2017.

Έχει καταδικαστεί ερήμην σε ισόβια κάθειρξη για το ρόλο του στις δολοφονίες του 1992 των εισαγγελέων κατά της μαφίας Τζιοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο και διέφευγε της σύλληψης από το 1993.

Αντιμετωπίζει επίσης ποινή ισόβιας κάθειρξης για το ρόλο του σε βομβιστικές επιθέσεις στη Φλωρεντία, τη Ρώμη και το Μιλάνο που σκότωσαν 10 ανθρώπους τον επόμενο χρόνο.

Πηγή: AFP, Domani

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter