Ιταλία: Συνάντηση Μελόνι-Μπερλουσκόνι για τη συγκρότηση κυβέρνησης

Ιταλία: Συνάντηση Μελόνι-Μπερλουσκόνι για τη συγκρότηση κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας και ηγέτη του κεντροδεξιού Forza Italia, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με την αρχηγό των ακροδεξιών «Αδελφών της Ιταλίας», Τζόρτζια Μελόνι, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη, στο φόντο των προσπαθειών για τη συγκρότηση κυβέρνησης μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές που ανέδειξαν την Ακροδεξιά σε πρώτη δύναμη της ιταλικής πολιτικής ζωής.

Η συνάντηση γίνεται στο περιθώριο της δημοσιογραφικής αποκάλυψης ότι ο Μπερλουσκόνι δεν έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση την Μελόνι, καθώς όπως φαίνεται από φωτογραφία, σε σημειώσεις σε χαρτί που βρισκόταν πάνω στο έδρανο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Γερουσία, η Τζόρτζια Μελόνι χαρακτηρίζεται «υπερφίαλη, προσβλητική, αναιδής και αλαζόνας».

Σε κοινό τους ανακοινωθέν, των νεοφασιστικών καταβολών ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» και η Forza Italia υπογράμμισαν:

«Η συνάντηση διεξήχθη με κοινές προθέσεις και σε θετικό κλίμα μέγιστης συνεργασίας. Τα Αδέλφια της Ιταλίας και η Φόρτσα Ιτάλια θα ασρουσιασθούν μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις της συμμαχίας μας, στις επικείμενες διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα και εργάζονται για να προσφέρουν στην Ιταλία, το γρηγορότερο δυνατό, μια ισχυρή κυβέρνηση, ενωμένη και υψηλού επιπέδου, η οποία να αρχίσει αμέσως να εργάζεται για να αντιμετωπίσει όλες τις επείγουσες ανάγκες. Οι Μελόνι και ο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκαν στις πιο επείγουσες οικονομικές υποθέσεις, αρχίζοντας από την αύξηση του κόστους της ενέργειας. Ένα θέμα το οποίο, μεταξύ των άλλων, θα είναι και στο επίκεντρο της επόμενης Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής».

Πηγή: AFP, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Μπερλουσκόνι κατά Μελόνι: Υπερφίαλη, προσβλητική και αλαζόνας

Η Μελόνι τα βάζει με τους αριστερούς δημοσιογράφους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter