Ιτούδης: «Ήρθαμε στη Μανίλα με όνειρα»

Ιτούδης: «Ήρθαμε στη Μανίλα με όνειρα»

Για την ανάγκη να εμφανιστεί η Εθνική ομάδα «σαν μηχανή όπου όλα τα γρανάζια της δουλεύουν το ένα για το άλλο» μίλησαν ο προπονητής Δημήτρης Ιτούδης και ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου, λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ στη Μανίλα.

«Δεν μπορώ να σου πω μέχρι πού φτάνουν τα χέρια μας, διότι δεν το γνωρίζω ούτε κι εγώ», είπε ο Ιτούδης. «Θα καταβάλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια που θα δώσουμε για να κάνουμε τους Έλληνες υπερήφανους. Το ζητούμενο είναι να έχουμε δράση και όχι αντίδραση. Δεν ήρθαμε εδώ για να γίνουμε θεατές. Όλοι έχουμε προσδοκίες από τους εαυτούς μας, με πρώτον εμένα».

«Πολλές φορές εμείς οι παλαιότεροι συμβουλεύουμε τους νεότερους παίκτες», συμπλήρωσε ο Παπανικολάου, που πριν από λίγες μέρες απέκτησε τη δεύτερη κόρη του και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το σπίτι του στην Αθήνα. «Ποιο είναι το τέλειο σενάριο; Να έχουμε κάθε μέρα διαφορετικό πρώτο σκόρερ, ριμπάουντερ ή πασέρ. Ξέρουμε ότι αυτή η ομάδα δεν διαθέτει παίκτη που θα βάλει 25 πόντους σε κάθε ματς».

Ο αρχηγός της Εθνικής μίλησε με συγκλονιστικά λόγια για τις πυρκαγιές που κατακαίνε την Ελλάδα και για τα θύματά τους: «Αυτό που με ενοχλεί πάρα πολύ είναι το πόσο ωμό έχει γίνει κάθε καλοκαίρι. Καίγεται η Πάρνηθα, καίγεται η Εύβοια. Η ωμότητα του πράγματος είναι ανησυχητική. Πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να κάνουν κάτι ώστε να μην βλέπουμε μανάδες να θρηνούν τα παιδιά τους, γιαγιάδες να κλαίνε που έχασαν τα σπίτια τους και παιδιά να ξεσπιτώνονται. Αυτά είναι λόγια και στα λόγια είμαστε όλοι πολύ καλοί. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να κάνουμε τα λόγια πράξη»

Η Εθνική θα δώσει τον πρώτο αγώνα της το μεσημέρι του Σαββάτου (11.40) με αντίπαλο την αδύναμη Ιορδανία. Τη Δευτέρα θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ και την Τετάρτη τη Νέα Ζηλανδία. Από τον Όμιλο των τεσσάρων θα προκριθούν στην επόμενη φάση οι πρώτες δύο ομάδες. Όλοι οι αγώνες της ελληνικής ομάδας θα γίνουν στην Mall Of Asia Arena της Μανίλα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter